La Guàrdia Civil reprén la recerca del cos de Marta Calvo en una nova zona de Manuel

Agents de l'UCO escorcollen, amb ajuda de la unitat canina, una zona delimitada a partir dels moviments que revela el mòbil del detingut el dia de la desaparició

Paratge natural Font Amarga a Manuel on la Guàrdia Civil busca el cos de Marta Calvo
Paratge natural de la Font Amarga a Manuel, on la Guàrdia Civil busca el cos de Marta Calvo / À Punt

La Guàrdia Civil busca les restes mortals de Marta Calvo, la jove de 25 anys d'Estivella presumptament assassinada per Jorge Ignacio Palma, al paratge natural de la Font Amarga de Manuel, a la Ribera Alta, amb l'ajuda de gossos ensinistrats. Els agents han tallat la carretera d'accés a la zona, un paratge natural amb rutes de senderisme i de ciclisme situat a uns nou quilòmetres del nucli urbà.

La Benemèrita va informar aquest dimarts a la família de la jove que rastrejarà en una zona de la localitat que s'ha delimitat a partir dels moviments que revela el telèfon del detingut el dia de la desaparició, el passat 7 de novembre de 2019.

Jorge Ignacio Palma no va mencionar aquesta zona en la seua declaració policial, després d'entregar-se a la Guàrdia Civil 28 dies després de la desaparició, un fet que fa que els investigaors tinguen noves esperances de trobar la jove.

Palma, investigat a més com a assassí en sèrie, ha reconegut haver esquarterat el cos de la xica però no la seua mort, que atribueix a un accident durant una pràctica sexual amb cocaïna, que podria haver acabat també amb la vida d'altres dones. En la seua declaració policial va assegurar haver-se desfet de les restes de la jove en diversos contenidors de fem, un fet que ha portat els investigadors a revisar durant huit mesos milers de tones de deixalles a l'abocador de Dosaigües. Els treballs van concloure el passat mes d'agost sense que es trobara cap resta.

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, parlà amb À Punt Notícies aquest dimarts sobre la ubicació on es busca el cos: "És en un lloc molt concret i tenen posades totes les esperances que la meua filla estiga allí".

La mare de Marta destacà el treball ininterromput dels investigadors. "Confie en ells. Tinc tota la fe. Li demane a Déu que aquesta vegada siga veritat i que la meua filla estiga on els investigadors diuen que està. Ja està bé de tant de patiment, perquè això és no viure", va dir. 

Declaracions d'altres víctimes

L'autor confés de la desaparició de Marta Calvo és també el principal sospitós de l'assassinat de dues joves més i de l'atac a set. La Fiscalia i les acusacions han reclamat que siga processat per assassinat, agressió sexual, omissió del deure de socors i delicte contra la integritat moral de les víctimes.

Presumptes víctimes de Jorge Ignacio han declarat que van tindre relacions sexuals amb ell, que les va drogar i els va introduir cocaïna per les parts íntimes. Les acusacions de les 10 víctimes relacionades amb el detingut -tres d'elles mortes- l'acusen de 33 delictes en total en sumar-li fets punibles relacionats amb els delictes contra la salut pública, la llibertat sexual i les figures agreujades dels delictes d'homicidi i/o assassinat.

Fins ara, el jutjat manté el procediment contra l'acusat per dos delictes d'homicidi/assassinat consumat; tres delictes d'homicidi en grau de temptativa; un delicte d'omissió del deure socors; un delicte contra la integritat moral/lesions; contra la salut pública; un delicte de profanació de cadàvers; i un altre d'agressió sexual. 

També et pot interessar