La mare de Marta Calvo demana al Congrés tipificar l'ocultació intencionada del cos després d'un crim

El portaveu de la família ha destacat que volen tipificar el delicte de desaparició del cadàver com un delicte autònom que "puga incrementar més la pena"

La mare de Marta Calvo ha demanat al Congrés tipificar l'ocultació intencionada del cos després d'un crim / À Punt NTC

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, la jove desapareguda el 7 de novembre del 2019 a Manuel (Ribera Alta), presenta aquest divendres a les 17:00 hores una iniciativa legislativa al Congrés, on demana al govern que augmente les penes als criminals que amaguen els cossos de desaparegudes com la seua filla i no revelen on estan les restes de les seues víctimes. Demanen que el Codi Penal ho contemple com un delicte nou.

El seu psicòleg, Mariano Navarro, que també actua com a portaveu de la família, ha explicat en Les notícies del matí, que ara sembla "prevaldre més els drets del criminal, que els drets del damnificat o de la víctima i això ha de canviar". El detingut té els seus drets, "però on estan els drets de les víctimes, els drets de Marisol Burón Flores, dos anys de sofriment que li impedeixen començar el duel per la mort de la filla", es lamenta Navarro.

Així, ha apuntat que malgrat la important pena que José Ignacio Palma rebrà per tots la causes pendent contra ell, que inclouen tres assassinats i les denúncies de huit xiques, "la desaparició del cos de Marta continua i fins que ell no diga on està el cadàver, la reducció de la condemna pel seu assassinat és possible".

On estan els drets de les víctimes, els drets de Marisol Burón Flores, dos anys de sofriment que li impedeixen començar el duel per la mort de la filla Mariano Navarro - Portaveu de la família de Marta Calvo

Amb aquesta iniciativa volen tipificar l'ocultació o desaparició del cadàver com un delicte autònom que puga incrementar més la pena que s'aplique pel delicte principal. Una vegada presenten la iniciativa legislativa, el portaveu de la família ha avançat que esperen que s'aprove en 15 dies i després disposaran de nou mesos per a recollir signatures a escala nacional, un mínim de 500.000.

Navarro ha explicat que també han creat la plataforma en internet pormartacalvoburon.com per a iniciar una recollida de firmes i que tenen el suport de famílies que han viscut o estan vivint el mateix, com la de Marta del Castillo i Diana Quer. Diumenge es compliran dos anys de la desaparició de la jove d'Estivella. Dos anys sense saber res d'ella i això, segons Navarro, "és un dolor afegit".

Carta als diputats de Marisol Burón

Marisol Buró va anunciar el passat 30 d’octubre en una carta dirigida als diputats de la cambra baixa, en què els demana el seu suport “en aquest tràmit tan dolorós" i els prega que no la "deixen sola".

“El seu assassí, em permetran que elimine el presumpte, la va esquarterar, però va mentir sobre on estava el cos de Marta", ha denunciat la mare, que ha recordat que ja fa dos anys que no sap què va ocórrer amb la seua filla i, per tant, sense poder començar un dol.

Així mateix, ha destacat la labor dels cossos i forces de seguretat de l'Estat per continuar amb la cerca i ha assegurat que pren la seua decisió “per Marta i per totes i tots els que segueixen sense aparéixer perquè els seus assassins menteixen i, d'una forma despietada, ens martiritzen".

També et pot interessar

stats