La mare de Marta Calvo presentarà una iniciativa al Congrés en què demanarà que siga delicte ocultar un cadàver després d’un homicidi

Demana als grups polítics que s’hi adherisquen 

Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, en un moment de l'entrevista
Marisol Burón, la mare de Marta Calvo, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La mare de Marta Calvo acudirà divendres que ve al Congrés dels Diputats per a presentar una iniciativa legislativa amb l'objectiu d'aconseguir la tipificació com a delicte en casos d'ocultació intencionada del cadàver després d'un homicidi.

Així ho ha assenyalat el portaveu de la família materna de Marta Calvo, Mariano Navarro, qui ha indicat que acompanyarà fins a Madrid Marisol Burón, la mare de la jove que va desaparéixer el novembre de 2019 i que, després de la detenció del principal sospitós de l'assassinat, Jorge Ignacio Palma, no se n'ha aconseguit localitzar el cos.

Segons explica Navarro, han avisat els diferents grups polítics per si volen estar presents i ha dit que compta amb el suport de l'Associació Clara Campoamor, de Juan Carlos Quer i de la família de Marta del Castillo.

La cerca del cos de Marta Calvo, la jove valenciana presumptament assassinada per un home al qual se li atribueixen almenys altres dues morts violentes i altres cinc intents, es prolonga ja durant vint-i-tres mesos en què s'han succeït diversos operatius multitudinaris, tots infructuosos fins al moment, cosa que ha incrementat la intensa angoixa que pateix la família.

Des que desaparegué en un habitatge de la localitat valenciana de Manuel, on es va citar amb Jorge Ignacio Palma, el suposat assassí; el grup d'especialistes de la Guàrdia Civil ha remenat diverses hipòtesis, per a la comprovació de les quals s'han emprat grans quantitats de mitjans materials i humans.

El detingut, que es va entregar el 4 de desembre a la caserna de la Guàrdia Civil de Carcaixent, sosté que l'assassinat de la jove va ser "un accident" després d'haver mantingut una relació sexual amb consum de cocaïna, i que va procedir a desmembrar el cos, les parts del qual va distribuir en diversos contenidors.

També et pot interessar

stats