Conclou sense èxit la cerca de Marta Calvo al pou abandonat de Senyera

La Guàrdia Civil descarta l'ús d'una càmera subaquàtica més potent després de considerar concloents les imatges del fons captades amb dos dispositius de gravació

Agents de la Guàrdia Civil arriben les instal·lacions de reg on s'ha centrat la cerca de la jove d'Estivella
Agents de la Guàrdia Civil arriben a les instal·lacions de reg on s'ha centrat la cerca de la jove d'Estivella / À Punt NTC

La cerca del cadàver de Marta Calvo al pou abandonat de Senyera ha conclòs sense èxit. Els agents del grup especial d'activitats subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) han marxat de les instal·lacions després de revisar l'interior de dipòsit amb dues càmeres, que no han trobat evidències de què les restes mortals de la jove d'Estivella hi pogueren estar dins. Els investigadors han descartat l'ús d'un tercer dispositiu més potent, després de comprovar que les imatges captades sobre fons eren concloents.

L'operatiu policial hav accedit a primera hora del matí d'aquest dimecres al pou, després de tombar amb una maça un dels murs de la caseta que el guarda. La instal·lació d'uns seixanta metres de fondària, la va precintar l'ajuntament de Senyera fa un any, és a dir, temps després de la desaparició de la xica.

Els investigadors havien marcat aquest pou com un dels punts destacats dins la nova àrea de cerca que s'ha delimitat en les proximitats de Manuel.

En paral·lel a aquests treballs, agents de la unitat central operativa i del grup especial de rescat i intervenció de muntanya han inspeccionat altres localitzacions de la zona, amb el suport d'unitats canines.

La nova àrea de cerca s'ubica al costat de la carretera entre Manuel i Castelló, la CV-562, en què una veïna assegura haver vist un home sospitós al costat d'un cotxe aparcat a la vora amb el maleter obert. La seqüència temporal i la ubicació coincideixen amb la cronologia dels fets i els moviments del detingut que s'han geolocalitzat a partir de l'anàlisi dels seus mòbils.

Tercer intent de localitzar el cos de Marta

Aquest és el tercer operatiu que s'activa per a localitzar el cos sense vida de la jove que el detingut, Jorge Ignacio Palma, assegura haver esquarterat. Prèviament se l'ha buscada en diversos terrenys al voltant de Manuel, en una pedrera abandonada de Castelló com a principal punt de treball, i temps abans se la va buscar durant mesos, sense èxit, revisant tones de fem a l'abocador de Dosaigües.

Palma, que va entregar-se el desembre de 2019 a la Guàrdia Civil, un mes després de la desaparició de Marta Calvo, està sent investigat per l'homicidi de la xica i dues dones més, Arliene Ramos i Lady Marcela Vargas, després de pràctiques sexuals amb cocaïna.

També et pot interessar

stats