La Guàrdia Civil activa un nou operatiu per a localitzar Marta Calvo als voltants d'un pou abandonat de Senyera

Els investigadors han delimitat l'àrea a partir de la declaració d'una veïna que va veure un sospitós al costat d'un cotxe parat amb el maleter obert

Imatge del pou abandonat i la trapa d'accés que han revisat el nou operatiu policial
Imatge del pou abandonat i la trapa d'accés que ha revisat el nou operatiu policial / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha organitzat un nou dispositiu de cerca per a localitzar el cos de Marta Calvo en una zona pròxima a Senyera, en un punt intermedi al costat de la CV-562, la carretera que connecta les localitats de Manuel i Castelló, a la Ribera Alta. A l'operatiu hi ha convocats agents del grup d'experts en rescats i intervenció en muntanya, membres de l'equip d'activitats subaquàtiques i unitats canines.

Un grapat d'agents d'homicidis, acompanyats d'un gos ensinistrat, han efectuat aquest dimarts de matí els treballs previs per a delimitar la zona de treball. Segons ha pogut saber À Punt, el gruix de l'actuació tindrà lloc demà, quan s'ha citat el conjunt de l'operatiu.

En el primer reconeixement visual s'han revisat algunes séquies i una casa amb un pou abandonat de gran fondària, que antigament abastia d'aigua de rec els camps de Senyera. Segons fonts municipals aquest pou estava obert fins fa un any, quan l'ajuntament va decidir tapiar-lo, és a dir, després de la desaparició de la jove d'Estivella.

La declaració d'una veïna, clau en la reactivació de la recerca

La reactivació de la recerca és resultat de les últimes revelacions que han aportat els testimonis a la causa i particularment la declaració d'una dona, que ha assegurat a la Guàrdia Civil haver vist un sospitós al costat d'un cotxe parat amb el maleter obert en la carretera a la quan s'han traslladat les noves perquisicions. Segons ha avançat Las Provincias, la dona ha declarat que va tornar a veure el mateix home dies després del crim quan ella i el marit circulaven amb un cotxe per la mateixa carretera.

Aquest testimoni s’havia descartat en un principi, ara s’ha tingut en consideració ara després de comprovar que la ubicació i les dades dels telèfons del presumpte autor del crim, Jorge Ignacio Palma, coincideixen amb el punt indicat per la dona.  

Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen els voltants del pou
Agents de la Guàrdia Civil inspeccionen els voltants del pou / À Punt NTC

Tercer intent per a trobar el cos de Marta

La cerca del cos de la jove es va suspendre fa tres setmanes, després de dies de treball en una pedrera de Castelló, que fa d'abocador il·legal, i que està a tres quilòmetres de Manuel, el municipi on hi havia el domicili del detingut i on es creu que va morir la xica. En aquest operatiu els agents també van revisar sense èxit el paratge natural de la Font Amarga, també a Manuel, l'ermita de Santa Ana, a Llosa de Ranes, i una zona rural als voltants de Castelló.

L'agost de 2020 es va suspendre el primer dispositiu, després de mesos de cerca infructuosa a l'abocador de Dosaigües. Uns treballs derivats de la declaració de Palma, que havia confessat que havia esquarterat el cos i que havia llançat les restes als contenidors de fem de la comarca.

La mare de Palma, citada a declarar al jutjat

La reactivació dels treballs per a la localització de la jove té lloc l'endemà de la citació judicial de la mare de detingut, Pilar Jacome, que declarà el pròxim 15 d'octubre en el jutjat d'instrucció número 20 de València a petició de les acusacions particulars, que consideren que podria haver ajudat a encobrir el fill.

Jorge Ignacio Palma sempre ha mostrat una devoció extrema per sa mare. La considera la seua confident i així ho van determinar també els exàmens psicològics a què se l'ha sotmés a la presó. Només un dia després de la desaparició de Marta Calvo, la mare va desplaçar-se des de la seua residència, a Palma (Balears), fins a València per a passar dos dies amb el fill. La dona ho va justificar dient que era l'aniversari del detingut, però la família de Marta sempre ha pensat que va ser un viatge precipitat, durant el qual ell li hauria revelat detalls del cas i en què ella, fins i tot, podria haver-li ajudat a desfer-se de proves.

També et pot interessar

stats