El jutge cita a declarar la mare de Jorge Ignacio Palma, presumpte assassí de Marta Calvo

La mare de l'investigat haurà d'acudir a declarar com a testimoni

marta-calvo
Imatge de la detenció de Jorge Ignacio Palma

El jutge d'instrucció número 20 de València ha citat a declarar la mare de Jorge Ignacio Palma, presumpte assassí de la jove Marta Calvo, el 15 d'octubre a les 10 del matí, segons han informat fonts pròximes al procediment.

La mare de l'investigat haurà d'acudir a declarar com a testimoni després que algunes de les acusacions personades en aquest procediment van sol·licitar al jutge el seu testimoni en vista de les últimes contradiccions detectades pels forenses.

Jorge Ignacio Palma està acusat de dos delictes d'homicidi o assassinat consumat; tres delictes d'homicidi en grau de temptativa; un delicte d'omissió del deure de socors; un delicte contra la integritat moral o lesions; contra la salut pública; un delicte de profanació de cadàvers i un altre d'agressió sexual.

Una de les acusacions particulars, exercida pel lletrat Juan Carlos Navarro, va demanar al jutjat que citara com a testimoni la mare de Palma per a saber si va encobrir el seu fill després de la mort i desaparició de la jove.

En concret, aquesta acusació va requerir aquesta declaració després de la prova pericial de l'investigat i les últimes diligències realitzades per la Guàrdia Civil per a trobar el cadàver de Marta Calvo. En el seu escrit, l'advocat posava de manifest que el resultat de l'informe forense "confirma" que l'acusat ha anat facilitant informacions contradictòries en la causa.

A més, subratllava que l'arribada de la mare de l'investigat durant els dies de la desaparició de Marta Calvo –jove a qui se li va perdre la pista fa més de dos anys a Manuel després de mantindre relacions sexuals amb l'acusat, que va reconéixer que la va esquarterar després d'una mort fortuïta– "no és casual".

El lletrat reconeixia que a la mare l'empara l'encobriment impune respecte del seu fill, tal com recull l'article 416 de la llei d'enjudiciament criminal, però lamentava que no se l'haja interrogada o que no haja donat la seua versió sobre el coneixement que té dels fets denunciats per les altres víctimes. "Fins i tot el seu testimoni podria servir per a confirmar les explicacions oferides per l'investigat", assenyalava.

A més, apuntava la possibilitat de si l'estratègia de la defensa seria citar-la per a la celebració del plenari i oferir una versió sorprenent que "impedira a les acusacions reaccionar amb noves proves, vetades per tardanes, per a desmentir o confirmar la possible versió nova". Per això, insistia que se citara la mare a declarar com a testimoni en la causa.

També et pot interessar

stats