Acaben les obres de regeneració de les platges del sud de València

S’han abocat tres milions de metres cúbics d'arena al llarg de set quilòmetres de costa entre Pinedo i la Gola de Pujol

Imatge d'arxiu delstreballs de regeneració de les platges del sud de València
Imatge d'arxiu dels treballs de regeneració de les platges del sud de València / À Punt NTC

Les obres de regeneració de les platges del sud de la ciutat de València han acabat ja, i aquest dimarts la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en presentarà el resultat. La regeneració d’aquestes platges, reclamada i polèmica, va començar a principi d’agost i obligaren a tancar-les a partir del 15 d’aquest mateix mes, en plena temporada estival. 

Malgrat això, des del passat 6 d’octubre es pot tornar a accedir als tres primers quilòmetres regenerats després que la Direcció General de Costes accelerara els treballs d’abocament d’arena per a poder reobrir de cara al pont del Nou d’Octubre, en què el bon oratge va afavorir una gran afluència de turisme a la zona. En aquell moment, Bernabé va assenyalar que les obres de regeneració de les platges del sud de València compten amb un pressupost de 28 milions d'euros, i va remarcar que és “la major inversió prevista en les costes espanyoles per a enguany”.

A través d'aquestes actuacions, s'han abocat 3.000.000 metres cúbics d'arena al llarg de set quilòmetres de costa compresa entre Pinedo i la Gola de Pujol per a “retornar la fesomia que aquesta zona tenia en els anys 70”.

Ara que ja s’ha acabat la regeneració de la draga es traslladarà a Dénia (Marina Alta), on es duran a terme altres obres de regeneració que tenen un pressupost de dènou milions d'euros, ja que en aquesta zona també s'ha produït una gran regressió litoral durant els últims anys.

El projecte de regeneració de les platges del sud de València va provocar la radical oposició de les confraries de pesca, que argumentaren que l'enorme canonada que havia de servir per a abocar l'arena a la platja, entre Cullera i Sueca, desapareixerien de la zona totes les espècies de peixos de les que depén la pesca de la flota d’aquestes poblacions de la Ribera Baixa.

També et pot interessar

stats