El projecte de regeneració de les platges del sud de València provoca l’oposició dels pescadors

Denuncien que aquestes accions faran desaparéixer els peixos dels quals depenen

pescadors de cullera arena platja
Imatges de les actuacions de regeneració de les platges a Pinedo / À Punt NTC'

El projecte de regeneració de les platges del sud de València que instal·larà una gran canonada per traslladar arena dels fons marins de Cullera ha provocat la radical oposició de les confraries de pesca. Els pescadors argumenten que, si es crea aquesta infraestructura entre Cullera i Sueca, desapareixeran de la zona totes les espècies de peixos.  

La pesca de la flota d’aquestes poblacions de la Ribera Baixa depén d’aquesta àrea, amb abundància d'espècies amb interés comercial, que està situada enfront de la costa. Unes aigües riques en lluç, sèpia i llenguado, de les quals s'extrauran 60 milions de tones d’arena a uns 60 metres de profunditat. El sector pesquer tem que aquestes intervencions disminuïsquen la població d’aquests peixos tan fonamentals per a l’economia, i és per això que el sector pesquer reclama una negociació amb el Ministeri per a la Transició Ecològica per a poder accedir a indrets que tenen prohibits.

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha defés la importància del projecte per a la regeneració de les platges del sud de València després dels estudis previs de la Demarcació de Costes.

També et pot interessar

stats