Tres milions de metres cúbics d’arena per a regenerar les platges del sud de València

Comença el dragatge d'arena a la platja d'Arbre de Gos per a transvasar-ne a altres platges del sud de la ciutat

Comença dragatge arena platja Arbre del Gos
La platja de l'Arbre del Gos, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha anunciat aquest matí que demà dimecres s'inicia el dragatge d'arena a la platja del l’Arbre del Gos de València, amb el qual es continua amb una nova fase en les accions de regeneració de les platges del sud de la ciutat.

Bernabé ha recordat en un comunicat que, tal com es va traslladar a l'Ajuntament de València i als veïns afectats, aquestes obres s'iniciarien "a principis de setembre". Amb aquesta afectació anunciada per la demarcació de Costes del Ministeri de Transició Ecològica, les actuacions començaran dimecres per al transvasament de tres milions de metres cúbics amb els quals regenerar les platges del sud de la capital.

L'agost passat va començar la instal·lació de la gran canonada, una actuació preparatòria, "que no va produir perjudicis als banyistes", segons ha recalcat l'administració estatal.

Un pressupost pròxim als 30 milions

La intervenció en la costa del sud de València disposa d'un pressupost de 28 milions d'euros, "la inversió més alta que s'ha fet a tot Espanya per a regenerar les platges", segons Bernabé.

Les obres de regeneració a les platges del sud es financen amb fons europeus Next Generation, fet que obligarà a finalitzar-les abans que acabe l'any 2023. "Cal posar en valor que el govern d'Espanya ha impulsat un projecte molt ambiciós per a regenerar el nostre litoral. Una prova del compromís de l'executiu amb el nostre entorn natural", ha afegit la delegada, que ha subratllat que el govern espanyol ha treballat "intensament" per a donar resposta a aquesta demanda "molt important" dels veïns.

Posteriorment, la draga es traslladarà a Dénia (Marina Alta) per a la regeneració de la platja. Bernabé també ha destacat que "tot i estar en funcions, el govern espanyol no para de treballar per a regenerar el litoral valencià".

També et pot interessar

stats