Comencen a tancar les platges del sud de València per al projecte de regeneració

Una gran canonada transportarà l'arena des dels fons marins fins al litoral

La regeneració de la platja del Saler aquest estiu / 'À Punt NTC'

Les obres per la regeneració de les platges del sud de València es van reprendre el 15 d’agost i, des d’aquest dimecres, romanen tancats diversos accessos a bona part de la platja de l'Arbre del Gos. Ací ha començat la primera fase del projecte, amb la instal·lació d'una gran canonada, que servirà per a transportar l'arena des dels fons marins fins al litoral. Es construiran uns dos metres de tubs damunt i davall de l'aigua.

La draga funcionarà com una aspiradora, que captarà l'arena dels fons situats entre Sueca i Cullera (Ribera Baixa) per a transportar-la després fins ací. Durant les obres s'aniran tancant de manera escalonada les platges entre Pinedo i el Saler.

Si bé alguns visitants s’han mostrat molestos i han assegurat que no és el millor moment, des de l’associació del veïnat han explicat que “són els terminis de la Unió Europea fins a final d’any”.

Mentrestant, les confraries de pescadors s'oposen al projecte per l'impacte que tindrà en la fauna marina. La delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé ha assegurat que permetrà “garantir que aquestes platges tinguen la fisonomia dels anys 60 i 70”, i que els treballs culminaran en termini i abans que s'acabe el 2023.

L'obra costarà uns 28 milions d'euros, finançats amb fons europeus. És l'obra més gran de regeneració de platges iniciada des del govern espanyol i pretén reduir la regressió d'aquesta part del litoral del sud de València.

També et pot interessar

stats