València inicia en ple mes d'agost les obres de regeneració de platges

L’extracció d’arena obligarà a tancar part de la platja a partir del dia 15 d'aquest mes

Una imatge de la platja del Saler de València / À Punt NTC

Les obres de regeneració de les platges del sud de la ciutat de València han començat en plena temporada estival. De moment, ja han arribat les estructures gegants que serviran per a extraure l'arena del fons marí a la gola del Pujol, que servirà per a reforçar i allargar amb 9.000 tones de pedra el dic de la desembocadura de l'Albufera, a més de retindre l'arena que s'abocarà a les platges al nord.

La segona part començarà a la platja de l'Arbre del Gos. Ací s'uniran primer els tubs gegants per a formar una canonada de quilòmetre i mig. Després, una embarcació s'endurà un dels caps mar endins, perquè comence l'absorció d'arena del fons marí, que anirà depositant a les platges de nord a sud. Una operació que començarà el 15 d'agost i que obligarà a tancar part de la platja.

Juan Carlos Caballero, regidor de Platges de València, ha assegurat que “es tracta d’una qüestió de seguretat” i ha afegit que estaran preparats “per a tancar una zona al bany i que eixos treballs preparatoris de les obres afecten el mínim possible a les platges del sud”.

Per al veïnat del Saler, pot més la necessitat que el calendari. Ana María Gradolí, presidenta de l’Associació Veïnal Devesa del Saler, ha afirmat que “açò ha de fer-se tant sí com no, si ens hem de sacrificar una miqueta, ho farem”. 

Aquesta obra de gran magnitud del Ministeri de Transició Ecològica costa 25 milions d'euros i preveu regenerar, a més, les platges de la Garrofera i el Saler en una primera etapa, per a després injectar arena a les platges de més al sud que s'extraurà d'enfront de la costa de Cullera.

També et pot interessar

stats