Yolanda Díaz demana prudència sobre la llei del 'només sí és sí: "Deixem treballar el Suprem"

La vicepresidenta segona del govern espanyol insisteix a València que l'objectiu de la norma és protegir les víctimes i alerta sobre la importància de no generar alarma social

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, aquest divendres a València
La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, aquest divendres a València / Rober Solsona (Europa Press)

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat que la Llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual —popularment coneguda com la llei del només sí és sí— té una "importància extraordinària" per a Espanya i la protecció de les víctimes, i ha demanat mantindre la prudència fins que el Tribunal Suprem s'hi pronuncie. És la resposta que ha donat en declaracions als mitjans de comunicació, que li han preguntat sobre la revisió de sentències que està tenint lloc després de l'entrada en vigor de la nova normativa, en alguns casos amb rebaixes de penes per a condemnats com a resultat

Díaz, que aquest divendres es troba a València per a clausurar el Fòrum Tècnic Internacional d'Alts Responsables d'Inspeccions de Treball, ha evitat pronunciar-se sobre les acusacions d'alguns dirigents de Podem contra la magistratura en relació amb l'aplicació "masclista" de la llei. Reiteradament, ha demanat prudència per a no generar alarma social al voltant del text legal i ha apostat per esperar amb tranquil·litat que el Suprem resolga.

Quan li han preguntat per si li preocupa la rebaixa de penes a agressors sexuals, la vicepresidenta i ministra ha volgut deixar clar que la finalitat de la llei del només sí és sí és "garantir la protecció de les víctimes i la defensa de la llibertat sexual", i ha remarcat que s'ha redactat amb aquest objectiu. "No soc especialista en la matèria, però és important que deixem treballar el Suprem. D'ací a pocs dies tindrem respostes a aquestes qüestions; per descomptat, la vocació del govern és la protecció de les víctimes", ha insistit.

En plantejar-li si algun membre del govern espanyol hauria d'assumir alguna responsabilitat o si considera que el text legislatiu hauria de ser modificat, Díaz s'ha limitat a repetir tot el que havia dit amb anterioritat. 

També et pot interessar

stats