La justícia valenciana revisa 25 sentències per la llei del 'només sí és sí'

El TSJCV informa que de moment no s'ha produït cap excarceració al territori valencià per reduccions de pena en casos d'abusos sexuals, un delicte que ja no existeix

La justícia valenciana revisa 25 sentències per la llei del 'només sí és sí' / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana no registra per ara cap reducció de pena en casos d'abusos que han passat a considerar-se agressions sexuals des de l'entrada en vigor de la nova Llei de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda popularment com la llei del només sí és sí. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat aquest dijous que no consta cap acte que acorde la modificació de penes ni l'excarceració de persones condemnades, com sí que ha passat en altres comunitats autònomes

Sí que ha informat, però, que actualment hi ha en estudi 25 sentències a les audiències provincials de Castelló (4), València (19) i Alacant (2). Són revisions que es produeixen d'ofici en alguns casos, i d'altres a instàncies dels mateixos penats, ha precisat l'alt tribunal. Uns agressors que van ser condemnats en el passat pel delicte d'abusos sexuals, que ara ja no existeix en l'ordenament jurídic per l'aprovació de la nova llei. 

El TSJCV també precisa que catorze dels casos ja s'han traslladat a la Fiscalia i les parts personades perquè es pronuncien sobre si és procedent modificar les penes. A partir dels informes que elaboren, els tribunals de justícia dictaran les resolucions que siguen procedents. 

Els tribunals espanyols han rebaixat ja almenys onze condemnes d’abusos sexuals per l’aplicació de la llei: quatre a Madrid, dues a les Illes Balears, dues a Galícia, una a Andalusia, una a Múrcia i una a Segòvia. De fet, cinc d’aquests casos han comportat l’excarceració dels condemnats: dos a les Illes Balears, dos a Madrid i un a Galícia. 

Des del Tribunal Suprem han anunciat també que tractaran d'ací a menys d'un mes algun dels recursos presentats per condemnats per delictes sexuals contra les seues sentències, en els quals demanen adequar les seues penes a les fixades en la llei.

També et pot interessar

stats