Montero insisteix davant els jutges en la necessitat de formar-se per a evitar "estereotips i biaixos masclistes"

La ministra d'Igualtat ha intervingut en la inauguració del VIII Congrés de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, aquest dijous
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, aquest dijous / Europa Press

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha insistit aquest dijous al Senat en la necessitat de formar als jutges per a "una correcta aplicació de les lleis" i evitar "estereotips i biaixos masclistes que comprometen la imparcialitat".

Així ho ha fet durant la seua intervenció en la inauguració del VIII Congrés de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), on ha citat literalment les recomanacions que el Comité per a l'Eliminació de la Discriminació contra la Dona de Nacions Unides (Cedaw) va fer a Espanya en un informe sobre aquesta matèria.

Montero ha llegit les recomanacions que criden a "garantir" la "justiciabilitat, disponibilitat, accessibilitat, qualitat i rendició de comptes del sistema de justícia", a més de "la reparació de víctimes".

I en relació amb la justiciabilitat, s'ha referit a la recomanació que parla de "garantir la formació per a vetlar perquè els professionals dels sistemes de justícia manegen els casos de manera sensible al gènere per a la correcta aplicació de les lleis".

També s'ha referit a l'informe de la CEDAW en relació amb l'accés de les dones a la justícia i al fet que "els jutjats i els tribunals complisquen" amb els ja nomenats principis de justiciabilitat, disponibilitat, accessibilitat, qualitat, rendició de comptes del sistema de justícia i reparació de víctimes.

Per a la ministra "aquestes mesures són indispensables per a garantir l'accés de les dones a la Justícia" i, després d'insistir que està "citant literalment" a l'organisme internacional, s'ha referit a la necessitat d'"evitar els estereotips i biaixos masclistes que comprometen la imparcialitat i la integritat del sistema de justícia que, al seu torn, poden donar lloc a la denegació de la justícia, inclosa la revictimització de les denunciants".

També et pot interessar

stats