Montero culpa al "masclisme" dels jutges la reducció de penes a violadors

La ministra ha dit que reforçaran "la formació obligatòria" del personal de justícia perquè "unifiquen el seu criteri en defensa dels drets de les dones i garantir que no hi ha impunitat per als agressors"

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu / A. Pérez Meca (Europa Press)

Primera reacció de la ministra d'Igualtat després de conéixer-se la reducció de penes a violadors usant la nova llei de garantia de la llibertat sexual, coneguda com a llei del només sí és sí. Segons Irene Montero, "el masclisme pot fer que hi haja jutges que apliquen erròniament la llei o que l'apliquen de manera defectuosa".

"El que està ocorrent ací és que hi ha jutges que no estan complint la llei. Ens ha passat amb els règims de visites per a maltractadors en la llei d'infància i ens ocorre ara també amb la llei del només sí és sí", ha assenyalat Montero.

Ho ha dit en l'acte de presentació de l'Estratègia contra l'Erradicació de la Violència contra la Infància i l'Adolescència, a càrrec de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, també d'Unides Podem.

En aquesta situació, la ministra ha manifestat que, en compliment de la llei de garantia integral de la llibertat sexual, reforçaran "la formació obligatòria" a tot el personal que opera en la justícia. "Confiem que els tribunals unifiquen el seu criteri en defensa dels drets de les dones i per a garantir que no hi ha impunitat per als agressors".

Per a la responsable d'Igualtat, el problema "és que hi ha jutges que estan incomplint la llei i Nacions Unides ja ha alertat que el masclisme pot fer que hi haja jutges que apliquen de manera defectuosa una llei, que la interpreten erròniament".

Aquesta suposada interpretació errònia de la llei per part dels jutges, es treballa, segons ha apuntat Montero, "amb formació obligatòria". "Ens preocupa que hi haja jutges que no complisquen amb les lleis feministes perquè poden desprotegir les dones. El que farem és millorar cada vegada més la capacitat de les institucions de garantir tots els drets per a totes les dones víctimes d'agressions sexuals", ha precisat.

També et pot interessar

stats