Sánchez defensa la llei del ‘només sí és sí’ i apel·la a la sensibilitat dels jutges

"Esperarem a veure què és el que diuen els tribunals i la Fiscalia, que unifiquen criteris i, a partir d'ací veurem quins passos donar", ha explicat el president a Bali després de la clausura de la Cimera del G20

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant la cimera del G20 a Bali
El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant la cimera del G20 a Bali / Reuters

El president del govern, Pedro Sánchez, ha defensat la llei del només si és sí i ha apel·lat a la sensibilitat dels tribunals després de les revisions de diverses sentències que han suposat la rebaixa de penes a diversos condemnats per delictes sexuals, encara que tampoc ha descartat canvis.

"Esperarem a veure què és el que diuen els tribunals i la Fiscalia, que unifiquen criteris i, a partir d'ací veurem quins passos donar", ha explicat el president en una compareixença davant els mitjans de comunicació a Bali (Indonèsia) després de la clausura de la Cimera del G20.

Sánchez ha donat suport de manera rotunda a la norma impulsada pel Ministeri d'Igualtat que ha qualificat de "llei d'avantguarda" en haver estés la qualificació d'agressió a tots els delictes sexuals.

"Aquest és un avanç molt important", ha dit Sánchez, qui ha expressat la seua "confiança en els tribunals". "Estic segur que tenen aquesta sensibilitat envers aquesta mena de delictes tan greus", ha afegit.

Obert a modificar el delicte de malversació

D'altra banda, el president socialista del govern continua obert a una possible modificació del delicte de malversació en el Codi Penal, encara que ha demanat esperar a la tramitació d'esmenes a la proposició de llei presentada pel PSOE i Unides Podem al Congrés per a derogar el delicte de sedició.

En ser preguntat sobre aquest tema, Sánchez en cap moment ha negat que vulga tocar el delicte de malversació. No obstant això, ha reiterat que esperaran a conéixer el contingut d'aquestes esmenes i "es debatrà llavors", però que ara "no correspon debatre sobre una cosa abstracta", ha apuntat.

També et pot interessar

stats