El PSOE estudiarà reformar el delicte de malversació

Alegria admet que els socialistes l’abordaran quan Esquerra Republicana presente l’esmena per a la reforma del delicte de sedició

La ministra Pilar Alegria en la roda de premsa que ha oferit aquest dilluns
La ministra Pilar Alegria en la roda de premsa que ha oferit aquest dilluns / Daniel Gonzalez (Efe)

El PSOE estudiarà l'esmena per a la reforma de la malversació d'Esquerra Republicana quan es presente, juntament amb la resta d'esmenes, en el tràmit parlamentari de la proposició de llei que modifica la sedició, però la formació socialista no ha aclarit quina postura prendrà sobre aquest tema.

La portaveu del PSOE, Pilar Alegria, ha insistit que el seu partit i el govern espanyol ha complit ja amb el seu compromís, que era canviar el delicte de sedició per a "homologar-lo" a les democràcies més consolidades a Europa.

Ara ve la tramitació de la proposició de llei, presentada junt amb Unides Podem, i els grups són lliures de presentar les esmenes que consideren oportunes, segons ha assenyalat Alegria.

"A partir d'ací entendrà que no em manifeste sobre propostes que no hem pogut llegir", ha afegit.

Alegria ha insistit que l'objectiu de la proposició de llei del PSOE era complir de manera fidel amb el compromís assumit pel president del govern per a "europeïtzar" el delicte de sedició i que, més enllà, cada grup sabrà quins són els objectius de les seues esmenes.

No obstant això, el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha anat un pas més enllà en obrir la porta a reformar el delicte de malversació junt amb el de sedició, encara que ha precisat que Esquerra Republicana no li ho ha plantejat, ara per ara, al govern espanyol i que caldrà esperar a la tramitació parlamentària per a la modificació del Codi Penal.

També et pot interessar

stats