Núñez Feijóo promet derogar la reforma del delicte de sedició si arriba a Moncloa

El president del PP ha retret a Sánchez que “es doblegue” a les peticions d’aquells “que volen dividir Espanya”

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo
El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo / Agències
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de novembre 2022 - 19:23 Actualitzat: 11 de novembre 2022 - 21:43

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que revertirà la reforma del Codi Penal anunciada aquest dijous pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i registrada pel PSOE i Unides Podem, i recuperarà el delicte de sedició “per respecte a la Constitució” si arriba a la Moncloa. 

En una declaració institucional sense preguntes a la seu del carrer Gènova, a Madrid, Feijóo ha retret a Sánchez que “oculta” a espanyols i espanyoles els motius de la seua decisió. “Ha decidit doblegar-se a les peticions dels sediciosos sense assegurar-se la contrapartida que poden tornar-ho a cometre”, ha manifestat. Feijóo ha pronunciat aquestes paraules en un to dur, de peu, en una escenografia sòbria, on es veia el logotip del PP, per una banda, i les banderes d'Espanya i la UE en l'altra.

Per contra, el líder popular ha incidit en el fet que si ell governara, “mai” entregaria la seua estabilitat a aquelles persones “que només volen fracturar-lo i dividir-lo”. Per això, ha dit, la mesura adoptada pel PSOE i Unides Podem “s’ha de revertir tan prompte com siga possible”. 

El cap de l'oposició s'ha mostrat convençut que comparteix amb la majoria dels espanyols la "indignació i tristesa" per legislar una reforma penal "a la carta" amb l'objectiu de "privilegiar" uns polítics concrets. "És obscenament evident que no existeix cap raó benintencionada per a aquesta decisió", ha proclamat, per a afegir que l'"excusa proferida" per l’executiu espanyol és "rotundament falsa" perquè fets similars es castiguen fins i tot amb penes "més severes" en altres països del nostre entorn.

Després d'avisar que l'independentisme "mai es conforma" i que amb aquest pas Sánchez només busca la seua "supervivència", ha apel·lat a rebel·lar-se els barons del PSOE i càrrecs del partit. Al mateix temps, ha assenyalat que el centre polític a Espanya no està "orfe" perquè té el PP.

López acusa a Feijóo de dir mentides

El PSOE ha reaccionat a les paraules de Feijóo. El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha acusat el líder del PP d'haver pronunciat un discurs "ple de mitges veritats i mentides completes". López ha subratllat que el PP ha deixat de ser un "partit d'Estat" per a ser un partit en "estat de negació permanent".

"Al PP no li agrada perquè som més europeistes i el PP enyora el passat d'aquest país", ha apuntat López, que, a més, ha qualificat Feijóo d'"incoherent" per liderar un partit que "es dedica a repartir certificats d'espanyolitat i constitucionalitat, mentre que ells fa quatre anys que no compleixen la Constitució", ha reclamat el responsable socialista en referència al bloqueig en la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

També et pot interessar

stats