Sánchez anuncia la reforma del delicte de sedició, que es dirà de "desordes públics agreujats"

La proposició serà presentada divendres pel PSOE i Unides Podem en el registre del Congrés

El president del govern, Pedro Sánchez, durant la seua intervenció al Congrés aquest dijous
El president del govern, Pedro Sánchez, durant una intervenció al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous a la nit la presentació de manera immediata en el Congrés d'una proposició de llei per a rebaixar les penes per delicte de sedició,  que passarà a dir-se de "desordres públics agreujats". En una entrevista en La Sexta, Sánchez ha avançat que la proposició serà presentada aquest divendres pel grup socialista i el d'Unides Podem en el registre de la cambra baixa.

“Volem reemplaçar-lo per un delicte que serà homologable al d’altres democràcies europees com Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica o Suïssa, i en conseqüència les penes seran semblants als seus codis penals”, ha explicat.  

A més, ha negat que això siga una exigència d'ERC per a aprovar els pressupostos generals de l'Estat (PGE) i que, per contra, ho ha reivindicat "des de sempre". Al mateix temps, ha assenyalat que en les últimes setmanes hi ha grups parlamentaris que han dit que estan disposats a escometre aquesta reforma.

Aragonès remarca que l'eliminació del delicte de sedició és indispensable

Les reaccions no han tardat a arribar. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dijous que l'eliminació del delicte de sedició és "un pas indispensable en la desjudicialització".

Ho ha dit en una anotació en Twitter. "Continuem treballant per a acabar completament amb la repressió i poder votar en un referèndum. Per a resoldre el conflicte polític i per la llibertat", ha subratllat Aragonès.

També et pot interessar

stats