El Suprem es pronunciarà sobre la llei del "només sí és sí" en menys d'un mes

El Tribunal preveu començar a estudiar els recursos presentats per condemnats per delictes sexuals contra les seues sentències

La ministra d'Igualtat, Irene Montero,  aquest dimecres a Madrid
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, aquest dimecres a Madrid / Daniel González (Efe)

El Tribunal Suprem preveu abordar en menys d'un mes algun dels recursos presentats per condemnats per delictes sexuals contra les seues sentències, en els quals demanen adequar els seus càstigs a les penes contemplades en la Llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual, coneguda com la llei del "només sí és sí".

Fonts jurídiques han informat EFE que el tribunal de garanties ja té damunt de la taula diversos recursos de cassació contra sentències sobre delictes sexuals, en els quals les defenses han invocat una infracció de llei i demanen adaptar les penes imposades a la forqueta de condemnes contemplada en la llei del "només sí és sí".

Els magistrats del Suprem podrien abordar algun d'aquests recursos en menys d'un mes en el que seria el primer pronunciament de l'Alt Tribunal sobre com afecta aquesta llei a condemnes per delictes sexuals, encara que les fonts insisteixen que cal estudiar cas per cas.

No es tracta de peticions de revisió de pena per part dels condemnats, expliquen, sinó recursos a sentències que encara no són fermes.

Altres fonts consultades per EFE no descarten que, en el moment en el qual els magistrats es reunisquen per a deliberar sobre dels recursos que han arribat al Suprem, l'assumpte es puga elevar al ple de la Sala penal.

En qualsevol cas, les fonts recalquen que el pronunciament del Suprem no es deu a la polèmica sorgida després del degoteig de rebaixes de penes a agressors sexuals després que diferents tribunals estiguen revisant les seues condemnes en aplicació de la llei del "només sí és sí", sinó que, subratllen, es tracta del ritme natural dels recursos de cassació.

També et pot interessar

stats