Puig, sobre la llei del 'només sí és sí': “Si el resultat no és el desitjat, caldrà actuar en conseqüència"

El cap del Consell respecta les declaracions d'Irene Montero, però ha demanat no "erosionar el funcionament de l'estat de dret"

Ximo Puig, aquest diumenge, a Albaida
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atenent als mitjans / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dijous "corregir" la llei del 'només sí és sí' si es considera que ha tingut efectes negatius, després dels primers casos de rebaixes de penes de presó a condemnats per delictes sexuals. En declaracions als mitjans, també ha dit que, si la llei ha tingut "conseqüències que no són les desitjades, caldrà actuar en conseqüència".

El cap del Consell ha manifestat que la violència de gènere és "el problema més greu" que hi ha actualment a Espanya, per la qual cosa creu que el més important és protegir les dones. Així mateix, ha afirmat que modificar algun aspecte de la norma "no té per què afectar en absolut al principi bàsic" i a l'objectiu de la llei, i ha demanat fer-ho sense generar crispació.

Preguntat per les declaracions de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, criticant els jutges per com estan aplicant la llei, Puig ha expressat el seu respecte, però ha demanat no "erosionar el funcionament de l'estat de dret". "Aquest país necessita asserenar-se. La serenitat i la responsabilitat són bones receptes. No podem estar com si cada dia s'acabara el món", ha dit.

València demana no desprotegir les víctimes

El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat una esmena per a instar els poders públics a la revisió de la llei o aconseguir una unificació de doctrina perquè la seua aplicació no supose la desprotecció de les víctimes.

En concret, la moció s'ha inclòs en una proposta de l'equip de govern (Compromís-PSPV) sobre el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones i ha tirat endavant amb els vots de l'executiu del Rialto i Ciutadans, l'abstenció del Partit Popular i el rebuig de Vox.

Al marge de la llei de 'només sí és sí', la iniciativa aprovada pel ple insta a revisar ordenances perquè les víctimes de violència masclista no paguen la taxa de cementeri. També, a tramitar que les dones estrangeres afectades per aquesta xacra reben ajuda i auxili a l'oficina d'estrangeria de la delegació de govern, a petició de Ciutadans, adherint-se a una declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

També et pot interessar

stats