El PSOE no es planteja encara reformar llei del 'només sí és sí'

El govern afirma que ara és el moment que els tribunals i la Fiscalia assenten un criteri per a aplicar-la i la unificació de doctrina que faça el Suprem

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, parla amb el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, aquest dijous al Senat a Madrid
La ministra d'Igualtat, Irene Montero, parla amb el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, aquest dijous al Senat a Madrid / Fernando Villar (Efe)

El PSOE no es planteja ara com ara promoure una reforma de la llei del només sí és sí, després dels efectes perniciosos que ha tingut en alguns casos. Així, ha insistit que ara és el moment que els tribunals i la Fiscalia assenten un criteri per a aplicar-la i la unificació de doctrina que faça el Suprem.

Doctrina que serà qüestió de dies, han pronosticat fonts socialistes després que la portaveu adjunta socialista, Isaura Leal, assenyalara en el Congrés que ara toca que actuen els tribunals i el Ministeri Públic. Responent així a la petició d'alguns partits que van donar suport a aquesta llei que es corregisquen les fissures de la norma, que ha facilitat revisions a la baixa de condemnes a delinqüents sexuals.

Les mateixes fonts han assenyalat que tant els tribunals com la Fiscalia actuaran amb responsabilitat, destacant sobretot el paper del Ministeri Públic en aquesta situació.

Segons ha argumentat la portaveu adjunta, la voluntat del govern i del legislatiu ha sigut "clara" quant als objectius de la llei: "reforçar la seguretat de les dones".

Per tant, estaran atents a com actuen els òrgans judicials i sobre la base d'això "prendran les decisions que s'hagen d'adoptar des del punt de vista legislatiu".

També et pot interessar

stats