Tornen a citar a declarar Real i Gamero per la suposada ocultació del cas de la menor que va patir abusos per l’exmarit d'Oltra

El 8 de novembre declararan com a investigats després que se suspenguera la citació anterior fins a l'alçament del sumari

Francesc Gamero, entrevistat en 'Les notícies del matí' en una imatge d'arxiu
Francesc Gamero, entrevistat en 'Les notícies del matí' en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'excap de gabinet de Mónica Oltra, Miquel Real, i l'exsubsecretari de la Conselleria d’Igualtat, Francesc Gamero, declararan com investigats el 8 de novembre en el marc de la causa oberta per una suposada ocultació del cas de la menor que va patir abusos per part de l’exmarit de l’exvicepresidenta de la Generalitat.

Els dos havien sigut citats a declarar el mes de gener passat, però aquesta decisió va ser suspesa fins que es produïra l'alçament del sumari de les dues peces separades obertes —en les quals s'han analitzat fins a 60.000 correus electrònics—, decisió que s'ha adoptat recentment.

El jutjat d'instrucció número 15 de València, en una diligència, ha acordat cridar a declarar Real i Gamero el pròxim 8 de novembre a les 17:00 hores. L’endemà, a la mateixa hora, parlaran també dos empleats del centre de dia a la qual acudia sovint la menor víctima —que actualment ja és major d'edat—. El 23 de novembre ha sigut cridat a declarar el nóvio de la xica i pare dels seus dos fills, i el 13 de desembre ho farà la víctima dels abusos sexuals —en els dos casos a les 17:00 hores—.

El citat jutjat investiga un total de quinze persones per a tractar d'aclarir la seua participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó. Encara que s'espera la revisió de la sentència per part del Tribunal Suprem. Els abusos pels quals va ser condemnat l'exmarit d'Oltra es van produir el 2016 i principis del 2017.

La menor va contar el que li succeïa a una treballadora del centre el mes de febrer de 2017, però des de l'Administració competent únicament es va elaborar un informe intern. Mesos després, el juny de 2017, la jove va insistir en la seua denúncia davant la Policia Autonòmica, i va ser en aquell moment quan la Fiscalia de Menors va obrir diligències d'investigació.

En concloure el procés contra l'exmarit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó, la menor assetjada, representada legalment per un històric dirigent d'Espanya 2000, i amb Vox i Gobierna-te com a acusacions populars, ha iniciat un procés judicial contra la Conselleria. Aquest es basa en la suposada omissió del deure de custòdia i protecció i pretén determinar si es va produir un delicte en l'elaboració d'un informe intern —que desacreditava la seua versió— sobre els fets.

També et pot interessar

stats