L'excap de gabinet d'Oltra insisteix que no declararà fins que s'alce el secret del sumari

Miquel Real està imputat en el cas de la suposada ocultació dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit de la vicepresidenta

Miquel Real, a la dreta de l'exvicepresidenta, en una imatge d'arxiu
Miquel Real, a la dreta de l'exvicepresidenta, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'excap de gabinet de Mónica Oltra i actual assessor en la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Miquel Real, s'ha acollit aquest dijous al seu dret a no declarar davant del jutge que instrueix el cas sobre la suposada ocultació dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit d'Oltra.

A la seua eixida del jutjat, a la Ciutat de la Justícia de València, Real ha assenyalat als mitjans de comunicació presents que, quan s'alce el secret del sumari de la peça on està imputat i siga citat per a declarar, ho farà sense cap problema per a respondre les preguntes que se li formulen. Tal com va avançar el lletrat de Real en un escrit remés al jutjat recentment, l’investigat no respondrà mentre no se li trasllade la peça secreta separada que investiga els correus electrònics de diversos col·laboradors de la conselleria.

Real i l’exsubsecretari d’Igualtat Francesc Gamero —actual secretari autonòmic d'Hisenda— van ser citats a declarar en qualitat d'investigats després de la declaració judicial d'Oltra, el passat 19 de setembre. La finalitat de la declaració de tots dos és determinar en quina mesura van participar en l'expedient informatiu o d'informació reservada que la Conselleria d'Igualtat va obrir després que l'exvicepresidenta coneguera pel seu marit que estava acusat d'abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat.

El jutge va considerar que la versió que l'exvicepresidenta va donar al jutjat el mes de setembre passat sobre la seua participació en l'obertura de l’expedient "s'aparta de la literalitat" del que va dir en les Corts el 21 d'abril de 2021; també, del que va manifestar als mitjans de comunicació quan el març passat li van ser imputats diversos càrrecs per aquest assumpte.

En concret, el jutge vol aclarir què va passar entre el 4 d'agost de 2017, quan, segons Oltra, el seu aleshores marit li va comunicar per telèfon que estava acusat d'abusar sexualment d'una menor tutelada al centre on exercia com a educador; i el 8 d'agost, quan la subdirectora general d'Infància i Adolescència va demanar a la directora territorial l'obertura d'un expedient informatiu. Així mateix, el jutge vol determinar quina va ser la participació de Real i de Gamero en l'obertura de l’expedient, el qual, segons va assenyalar en l'acte d'imputació de tots dos càrrecs, és "una part rellevant" de la investigació.

En la seua declaració davant del jutge, Oltra va explicar que quan va conéixer els fets que afectaven el seu marit, va demanar al seu cap de gabinet, que recaptara informació i preguntara si a la conselleria algú sabia alguna cosa, perquè ella se n'havia assabentat "com Mónica Oltra i no com a consellera".

Oltra va justificar aquesta instrucció a Miquel Real argumentant que "no podia deixar passar aquest assumpte sense posar-lo en coneixement de la conselleria", perquè, en tot cas, el deure d'abstenció implicava "no prendre una decisió sobre l'assumpte", però tampoc ocultar "una informació tan important".

També et pot interessar

stats