Oltra s’oposa a l'ampliació de sis mesos en la instrucció judicial contra ella

Els seus lletrats consideren “improcedent” aquesta pròrroga plantejada pel jutge per haver transcorregut el termini establert en la llei

Mónica Oltra arriba als jutjats
Mónica Oltra en una imatge d'arxiu arribant als jutjats / À Punt NTC

Els advocats de l’exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra han presentat un escrit al jutjat d’instrucció número 15 de València en el qual s’oposen a la pròrroga de sis mesos plantejada pel jutge per a allargar la investigació. 

El jutge instructor va plantejar aquesta possibilitat a les parts personades en la causa el passat 14 d’octubre per un període “igual o inferior” a sis mesos, per la necessitat de practicar noves diligències com l’interrogatori a Miquel Real, excap del ganivet d’Oltra i recentment imputat en la mateixa causa, i de la dona —llavors menor— abusada.

Oltra consta com a investigada en una causa oberta per aquest jutjat per haver maniobrat suposadament per ocultar un cas d’abusos a una menor tutelada per la Generalitat pel qual va ser condemnat el seu exmarit, en una sentència que està recorreguda en el Tribunal Suprem. 

Els advocats d’Oltra consideren improcedent aquesta pròrroga plantejada pel jutge, per haver transcorregut el termini límit establert en la Llei d'enjudiciament criminal, que va véncer el passat 27 de maig, segons les seues estimacions.

A més, exposen que la pràctica de noves diligències no poden atindre’s a un “criteri limitat” que derive el procés en una causa “prospectiva”, que pot acabar en una causa general contra una determinada persona en què la finalitat no siga el que s’investigue, sinó el mateix aspecte temporal el procés. 

Es refereixen al fet que la dilació de la causa i les seues repercussions mediàtiques justifiquen els fins de determinades acusacions que saben que no hi ha cap actuació il·lícita per part d’Oltra, però que volen instrumentalitzar el procés per al seu interés. En aquest sentit, adjunten un tuit de la querellant Cristina Seguí (a través de l'organització Gobierna-Te) en què es mostra orgullosa “d’haver posat fi” a les aspiracions polítiques de l’exvicepresidenta després de conéixer la proposta de prorrogar la causa.

També et pot interessar

stats