Oltra declara que no va saber res de l’acusació del seu exmarit entre 2017 i 2019

L'exvicepresidenta assegura que "a l'agost de 2017 no sabia quant de temps portava el procés" en marxa

Imatge de l'arribada de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València durant per a declarar davant el jutge
Imatge de l'arribada de Mónica Oltra a la Ciutat de la Justícia de València per a declarar davant el jutge / Europa Press

L'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra va declarar el passat dilluns en el jutjat d'instrucció número 15 de València que no va saber res de l'acusació per abusos a una menor des de l’agost de 2017 fins al desembre de 2019.

Oltra va assegurar que "l'agost de 2017 no sabia quant de temps portava el procés" en marxa i va insistir que ni en coneixia els "secrets", ni havia indagat en el procés penal, ni havia llegit l'expedient informatiu que es va obrir en la Conselleria i pel qual està acusada d'un suposat delicte d'encobriment.

A les preguntes del jutge, Oltra va assegurar que no sabia que el seu marit en aquell moment va deixar de treballar com a educador en el centre de menors entre el 20 de febrer i el 12 de març de 2017, després de cometre els presumptes abusos. L’exvicepresidenta assegura que durant aquest mes va haver de desplaçar-se fora de València i va estar a Brussel·les i a Madrid. El seu exmarit, que treballava de nit i alternava setmanes, li va dir que "li devien dies" i “que no es preocupara pels seus fills, que ell els atenia”.

Preguntes sobre la Conselleria d'Igualtat

El jutge li va preguntar qui de la Conselleria havia de saber que el seu marit havia sigut apartat del seu lloc de treball, ja que diversos dels processats han negat haver tingut constància d’aquesta informació en aquell moment. Oltra va respondre que "això és autoorganització de l'Administració, és com si jo haguera sigut consellera de Sanitat i li preguntara qui entra en quiròfan".

Oltra va negar haver donat cap instrucció al personal de la Conselleria respecte al cas d'abusos i va assegurar desconéixer com el personal del centre de menors i els mateixos menors acollits sabien que l'acusat d'abusos era el seu marit. 

El jutge va mostrar un correu del 21 de febrer de 2017 entre una tècnica de la Conselleria i la directora del centre de menors. La tècnica escrivia que havia parlat amb el seu superior, amb total discreció, i que havien valorat que el millor era que la xiqueta fora vista per la psicòloga de la secció i segons el resultat derivarien a l'Institut Espill o no. L’exvicepresidenta, en ser preguntada per aquest correu, va respondre que "els tècnics treballen segons el seu parer i sense interferències".

El jutge també va preguntar per què des de la Conselleria d'Igualtat es va sol·licitar la versió del seu exmarit "sense haver-se formulat una sola pregunta a la xiqueta o adolescent". Oltra va apuntar que no ho podia valorar.

Sobre el motiu pel qual va dir als mitjans de comunicació que havia sigut ella qui havia ordenat a la directora general que obrira l'expedient informatiu del cas d'abusos, Oltra va dir que "va ser un esclat emocional".

També se li va preguntar sobre quina va ser la raó per la qual amb un procés penal ja en marxa es va sotmetre la xiqueta o adolescent a una nova entrevista amb una tècnica jurídica de la Conselleria, fet que, en opinió del jutge, es va fer sense que aparentment es respectaren els seus drets com a víctima. Oltra va respondre que en desconeixia la causa, però que sap que van treballar sense cap interferència, almenys per la seua part.

Finalment, quan se li va demanar de qui va ser la idea que s'obrira aquest expedient intern en la Conselleria, l'exconsellera va manifestar que "ara sé que va partir de la directora general".

També et pot interessar

stats