S'alça el secret del cas Oltra: la Fiscalia rebutja valorar totes les comunicacions de les persones investigades

La peça separada, que va provocar l’escorcoll de la conselleria un dia abans que Oltra presentara la dimissió, s'ha obert per una denúncia de l’organització Gobiérnate de Cristina Seguí, la fundadora de Vox

Mónica Oltra mostra un text publicat per l'advocat de l'acusació durant la roda de premsa del ple del Consell d'aquest divendres
L'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra / À Punt NTC

"És grollerament desproporcionada". Amb aquesta contundència ha manifestat la Fiscalia el rebuig a una de les peticions de l'acusació en la causa sobre la gestió de la Conselleria d'Igualtat dels abusos sexuals de l'exmarit de Mónica Oltra a una menor tutelada. L'acusació havia demanat valorar totes les comunicacions entre els investigats i altres possibles actuants des de gener de 2017 fins a l'actualitat, però el ministeri públic veu la petició fora de lloc -a falta de concreció- i molt complicada de gestionar per les quantitats "presumiblement ingents" de documentació que suposaria revisar. 

La situació s'ha conegut arran l'alçament del secret del sumari sobre la peça, fins ara secreta, que investigava la gestió d’Igualtat i que va provocar l’escorcoll de la conselleria un dia abans que Oltra presentara la dimissió. 

En el text del ministeri públic el fiscal s'oposa a la majoria de les peticions, excepte a la incorporació dels expedients vinculats amb la investigació. També qüestiona que no es concrete el cost de l'informe sobre la menor, que la conselleria va encarregar a l'Institut Espill. 

Aquest dijous farà un mes de la dimissió de Mónica Oltra i dimecres, un mes de l’escorcoll policial a les dependències de la Conselleria d’Igualtat, des d'on els agents es van emportar tres caixes amb documentació i diferents carpetes amb informació.  Els documents s'han incorporat a una peça que investiga la gestió de la conselleria en el cas d’abusos i la realització d’un expedient que, segons el jutge, podria haver-se fet per a desacreditar la víctima i exculpar l’agressor, l’exmarit d’Oltra. 

Aquesta peça separada es va obrir després de la denúncia presentada per l’organització Gobiérnate, presidida per Cristina Seguí, fundadora de Vox. La plataforma considerava que s’haurien d’afegir a la causa els delictes de malversació de fons públics i revelació de secrets.

També et pot interessar

stats