La Policia Judicial va escorcollar la Conselleria d'Igualtat hores abans de la dimissió d'Oltra

Els agents, que van estar vora huit hores a les dependències, van escanejar l'original de l'expedient d'Igualtat que qüestiona la versió de la menor tutelada víctima d'abusos

Mònica Oltra, en declaracions sobre la dimisió de Mata
L'exconsellera d'Igualtat Mónica Oltra en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Policia Judicial va escorcollar Conselleria d'Igualtat i Polítiques inclusives aquest dilluns, un dia abans que Mónica Oltra presentara la dimissió com a diputada i titular de la conselleria i la vicepresidència del Consell, segons ha pogut confirmar À Punt. La presència dels agents respon a una orde del jutjat d'instrucció número 15 de València, que investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit d'Oltra.

Els investigadors estigueren vora huit hores a les dependències, durant les quals s'emportaren documentació i escanejaren l'original de l'expedient que es va encarregar per part de la conselleria en què es posava en dubte la versió de la menor.

Aquest informe està en l'origen de la imputació d'Oltra. La sentència de la secció segona de l'Audiència de València que va condemnar l'educador, considera l'expedient "parajudicial" i interpreta que es va crear per a "desacreditar" la víctima.

Tot i que els funcionaris investigats en la causa van negar haver rebut cap orde de l'exconsellera sobre l'informe, Oltra va assumir l'encàrrec en una compareixença pública el passat 7 de març, en què va demanar que "deixaren la gent en pau". L'expresidenta va desdir-se'n després i va atribuir les seues paraules a l'emoció del moment, com figura en l'escrit de defensa contra la seua imputació que va presentar davant del TSJCV.

En aquest escrit atribueix l'obertura de l'expedient a una orde de la directora general d'Infància i Adolescència a la subdirectora general d'Infància l'agost de 2021.

També et pot interessar

stats