El jutge del cas Oltra proposa prorrogar la causa sis mesos

El magistrat cita en qualitat de testimoni la dona que va ser víctima dels abusos per part de l'exmarit de la vicepresidenta del Consell

Mónica Oltra arriba als jutjats
Mónica Oltra arriba als jutjats
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 d'octubre 2022 - 16:40 Actualitzat: 15 d'octubre 2022 - 14:26

El jutjat d'instrucció número 15 de València, que dirigeix la investigació a l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra i uns altres alts càrrecs, ha proposat a les parts ampliar la investigació per un període "igual o inferior" a sis mesos.

Oltra consta com a investigada en una causa oberta per aquest jutjat per maniobrar suposadament per a ocultar un cas d'abusos a una menor tutelada per la Generalitat pel qual va ser condemnat el seu exmarit, en una sentència que es troba recorreguda en el Tribunal Suprem (TS).

En el seu escrit, el jutge instructor cita en qualitat de testimoni —encara sense data concreta— a la dona (llavors menor) que va ser víctima dels abusos per part de l'exmarit d'Oltra i a qui llavors era el seu company sentimental.

Així mateix, constata la personació en la causa de Miquel Real, qui va ser cap de gabinet d'Oltra i que actualment exerceix d'assessor en la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Real i l'antic subsecretari d'Igualtat, Francesc Gamero, van ser citats com a investigats el passat 26 de setembre, una setmana després de la declaració d'Oltra al jutjat. S'intenta aclarir un possible encobriment per part de la Conselleria d'Igualtat dels fets. Real, que continua en el mateix departament, forma ara part de l'equip de l'actual consellera d'Igualtat, Aitana Mas, mentre que Gamero és secretari autonòmic d'Hisenda.

Impacte en el seu futur polític

Aquesta decisió podria afectar el futur polític d'Oltra. Quan la vicepresidenta va dimitir, va deixar la porta oberta a tornar a la primera línia de la política una vegada tinguera resolta la situació judicial. I des de Compromís ho han remarcat també quan es pregunta pel tema. L'última vegada que ho va fer la secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, va ser el passat 30 de setembre en una entrevista a Les notícies del matí.

"Respecte als temps i a la justícia"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit aquest dissabte en el "respecte als temps i a la justícia" després de la petició del jutjat d'Instrucció número 15 de València de prorrogar les actuacions sis mesos més. En declaracions als mitjans després de visitar la IV edició de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, instal·lada en el Museu de les Ciències, el cap del Consell ha manifestat el "respecte als temps" així com al "funcionament de la justícia" "No hi afegirem res més des del govern", ha conclòs Puig.

També et pot interessar

stats