Prorrogat el secret de la peça sobre els correus de dos col·laboradors de Mónica Oltra

L'excap de gabinet de l'exvicepresidenta, Miquel Real, s'acollirà al seu dret a no declarar fins que no se li trasllade aquesta peça secreta amb temps suficient per a instruir-se'n

L'exvicepresidenta Mónica Oltra arriba a la Ciutat de la Justícia acompanya del seu advocat
L'exvicepresidenta Mónica Oltra arriba a la Ciutat de la Justícia acompanya del seu advocat, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El jutge ha acordat prorrogar un mes el secret de les actuacions iniciades al voltant d’una peça separada en el marc de la investigació oberta a l’exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per a investigar els correus electrònics d’altres dos col·laboradors de la conselleria d’Igualtat. En una resolució del 25 de desembre, el titular del jutjat d’instrucció número 15 de València, encarregat del cas, prorroga durant un mes, fins al 25 de gener del 2023, el secret de les actuacions perquè considera que no han variat els motius pels quals es declararen secretes. 

Aquesta peça separada es va formar a petició de l’acusació popular exercida per l’associació Gobiérnate, que el passat 12 d’octubre va demanar que s’acordaren diligències per investigar les comunicacions efectuades pel director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enrique Juan Alcocer, i per l’exsecretari autonòmic d’Igualtat (actual assessor de la vicepresidenta, Aitana Mas), Alberto Ibáñez, ambdós alts càrrecs de la conselleria que va dirigir Mónica Oltra.

Mitjançant un escrit, l’associació va advertir el jutge que la Direcció General de Tecnologies de la Informació el 31 de novembre de "tots els comptes de correu electrònic i els continguts dels dominis cv.gva.es", i li va demanar celeritat en la pràctica de la prova a acordar. També l’instaven a demanar a les Corts una resposta d’un alt càrrec de la Conselleria d’Igualtat que, segons l’escrit, va afirmar ser el custodi de l’expedient de la menor abusada per l’exmarit d’Oltra "fins que el novembre del 2019 li va ser sol·licitat per la superioritat".

La de la correspondència entre Alcocer i Ibáñez és la segona peça separada i secreta oberta en el marc d’aquesta investigació, després de la que es va obrir també a l’octubre per a incorporar a la causa els correus electrònics entre els investigats, tal com havien emanat les acusacions.

Precisament aquest dilluns de vesprada, l’excap de gabinet de Mónica Oltra i actual assessor de la Conselleria d’Igualtat, Miquel Real, ha comunicat al jutjat en un escrit la intenció d’acollir-se al seu dret a no declarar en el cas mentre no se li done accés a aquesta primera peça separada. Considera que pot afectar el seu dret de defensa i que ha sigut citat a declarar “abans que tot el que s’ha instruït fins al moment haja sigut posat en coneixement de la seua part”. 

En l’escrit afirma que “per errada o omissió” no se li ha notificat ni la pròrroga de la peça ni se li ha traslladat la mateixa perquè puguen instruir-se abans de declarar. Per això, adverteix, “resulta del tot impossible que el dret de defensa siga complit en tota la seua extensió”, i s’acollirà al seu dret a no declarar el 12 de gener, i fins que no se’ls trasllade la informació de la peça amb temps suficient per a instruir-se'n. 

El jutge encarregat el cas investiga un total de quinze persones per tractar d’esclarir la participació en l’obertura d’un expedient informatiu o d’informació reservada amb el que, suposadament, es va tractar d’ocultar en cas o desacreditar la menor abusada pel llavors marit d’Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó en una sentència que s’espera que revise el Tribunal Suprem. 

També et pot interessar

stats