El jutge obri una peça nova per a investigar els correus de dos col·laboradors de Mónica Oltra

Aquesta peça separada, el secret de la qual estarà vigent un mes, es forma a petició de l'acusació popular que exerceix l'associació Gobierna-te

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra en arribar als jutjats, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 15 de València ha acordat formar una nova peça separada i secreta en el marc de la investigació oberta a l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra per a investigar els correus electrònics d'altres dos dels seus col·laboradors en la Conselleria d'Igualtat.

Segons consta en una interlocutòria, aquesta peça separada, el secret de la qual estarà vigent un mes, es forma a petició de l'acusació popular que exerceix l'associació Gobierna-te.

L’entitat va presentar un escrit al jutjat el 12 d'octubre en el qual demanava que acordaren diligències per a investigar les comunicacions efectuades pel director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enrique Juan Alcocer, i per l'exsecretari autonòmic d'Igualtat i actual assessor de la vicepresidenta Aitana Mas, Alberto Ibáñez, tots dos alts càrrecs en la Conselleria.

En l’escrit, aquesta associació advertia el jutge de l'esborrament previst per la Direcció General de Tecnologies de la Informació “de tots els comptes de correu electrònic i els seus continguts dels dominis cv.gva.es”. Per això demanava celeritat en “la pràctica de la prova”.

A més, instava l'instructor a demanar a les Corts una resposta parlamentària d'un alt càrrec de la Conselleria d'Igualtat que “en l'últim trimestre del 2019 va afirmar haver sigut el custodi” de l'expedient de la menor que va ser víctima d'abusos per l'exmarit d'Oltra, segons l'escrit de Gobierna-te.

Aquesta serà, així, la segona peça separada i secreta que s'òbriga en el marc de la investigació, després de l'acordada aquesta mateixa setmana per a incorporar a la causa els correus electrònics entre els investigats, tal com havien demanat les acusacions.

El jutjat citat investiga actualment un total de quinze persones per a tractar d'esclarir-ne la participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament es va tractar d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos de qui llavors era marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó, i de la sentència de la qual s'espera revisió del Tribunal Suprem.

També et pot interessar

stats