El jutge prorroga sis mesos la instrucció judicial en la causa d'Oltra

Aquest nou termini fa ja pràcticament impossible que l'exvicepresidenta de la Generalitat, de Compromís, puga presentar-se a les eleccions autonòmiques previstes per al maig

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra en arribar als jutjats en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 15 de València, que investiga l'exvicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, i quinze càrrecs de la Conselleria d'Igualtat, prorroga la causa fins a abril del 2023. La justícia investiga si es va ocultar un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada pel qual va ser condemnat l'exmarit d'Oltra.

La defensa de l'exvicepresidenta havia demanat que es donara per tancada la instrucció, perquè s'havia superat l'any d'investigació previst per la llei.

El magistrat, en canvi, considera que l'any d'instrucció conclou el 31 d'octubre, i no al maig, com defensaven els advocats de Mónica Oltra, i prorroga sis mesos més les perquisicions.

Finalment, la pròrroga s'acorda amb el vistiplau de la Fiscalia i també de l'acusació particular, que exerceix la dona —llavors menor— que va ser víctima d'abusos i Vox, que actua com a acusació popular.

Entre les justificacions que esgrimeix l'instructor en la interlocutòria inclou la necessitat d'escoltar les declaracions de Miquel Real, que va ser cap de gabinet d'Oltra, recentment imputat en el mateix procés, o la menor abusada.

Aquest nou termini fa ja pràcticament impossible que puga presentar-se a les eleccions autonòmiques, previstes per al mes de maig.

També et pot interessar

stats