El jutge acorda examinar els correus entre els investigats de la causa d'Oltra

La investigació es durà a terme en un termini màxim de 30 dies i el resultat es recollirà en una peça separada i secreta

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra en arribar als jutjats en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 15 de València ha acordat aquest dimecres incorporar a la causa judicial en la qual s'investiga a l'exvicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, els correus electrònics entre els investigats, sempre que es delimiten de manera temporal, material i personal a l'anàlisi dels fets jutjats.

En un escrit, el titular del jutjat estima parcialment el recurs presentat per l'associació Gobierna-te, liderada per la periodista Cristina Seguí, exdirigent de Vox, contra l'acte que va dictar el 6 de juny passat en contra precisament que s'incorporaren aquests correus.

Al principi de setembre, la Fiscalia es va sumar també a la mesura, que finalment s'ha pres perquè si es “delimita” l'anàlisi d'aquests correus, “no pot negar-se que ofereixen un potencial clar" en la investigació. Així, doncs, aquest l’escrutini de correus es delimita a les dates que “permeten situar les eventuals accions objecte de la causa: del final de febrer fins a mitjan març, i del final de juny a mitjan agost o el final de novembre del 2017”.

El fiscal també ha assenyalat que “haurien de ser únicament elscorreus que facen explícita referència als fets denunciats” per la víctima dels abusos sexuals —tutelada quan era menor per part de la Generalitat— comesos per l'exmarit d'Oltra quan aquest era monitor de la xica.

La investigació dels correus haurà de dur-se a terme per part de la Policia Judicial en el termini màxim de trenta dies, segons la resolució dictada ara pel jutge instructor, que afig que el resultat d'aquestes noves diligències es recollirà en una peça separada i secreta.

També et pot interessar

stats