Sandra Gómez dona per esgotada l'era Ribó a València: "És hora d'obrir un nou cicle polític"

L'actual vicealcaldessa fa una valoració positiva dels set anys de coalició amb Compromís, però aposta per un govern liderat pel PSPV a la ciutat a partir del 2023

06.04.2022 | Entrevista LNM Sandra Gómez

Sandra Gómez, vicealcaldessa de València, considera amortida la coalició de govern que manté el PSPV amb Compromís des de fa set anys tal com està plantejada actualment. En l'entrevista de Les notícies del matí aquest dimecres, ha assegurat que "és hora d'obrir un nou cicle polític" a la ciutat perquè l'actual està "esgotat" i "la València del 2023 és molt diferent de la del 2015", quan va començar l'aliança entre els dos partits.

Gómez, que ha sigut reelegida aquest cap de setmana secretària general del PSPV a la ciutat, vol liderar el pròxim executiu municipal després de les eleccions previstes per a l'any que ve i agafar ella la vara de comandament: "No hi ha espai per als dubtes. Ara per ara el PSPV és l'únic partit que es presenta amb força i amb les coses molt clares", ha assegurat. 

La vicealcaldessa, en tot cas, fa una valoració positiva del període compartit al capdavant de l'Ajuntament amb Compromís i Joan Ribó d'alcalde. En aquestes dues legislatures, ha recordat, la coalició —primer el pacte de La Nau i després del Rialto— ha aconseguit equilibrar el deute municipal, passar de liderar les xifres de l'atur a liderar les de creació d'ocupació i escometre diverses inversions i infraestructures pendents des de fa anys per a desenvolupar els barris de l'urbs.

No hi ha espai per als dubtes. Hui per hui el PSPV és l'únic partit que es presenta a les eleccions amb força i les coses molt clares

Però la dirigent socialista deixa clar que ara toca pegar un colp de timó a la situació, sempre dins de l'espai progressista, i insisteix que el seu partit és l'únic que es presentarà als següents comicis amb un projecte "clar" i "cohesionat". Durant l'entrevista ha explicat les línies mestres del programa, que implica transformar València en una ciutat "més amable i sostenible", així com "més igualitària" per a les persones i els barris. 

Com a dona, com a mare, vull demostrar a les empreses que continuen sent discriminatòries cap a les dones que es pot arribar al més alt malgrat tindre responsabilitats familiars

A més, ha avançat que pretén impulsar un pacte local de la conciliació perquè València no siga "una ciutat de dones que cuiden, sinó una ciutat que cuida per tal que totes les persones tinguen les mateixes oportunitats". I envia un missatge a les empreses que, segons ha dit, continuen sent discriminatòries cap a les dones: "Com a dona, com a mare, vull demostrar que es pot arribar al més alt tot i tindre responsabilitats familiars". 

Condemna del parricidi masclista de Sueca

Sandra Gómez també ha volgut condemnar l'últim cas de violència vicària ocorregut a Sueca, on un pare ha assassinat presumptament el fill, de només onze anys, per a ferir la mare. Un crim masclista, ha remarcat, que la ultradreta encarnada per Vox vol vendre com violència intrafamiliar amb un discurs que ha assumit també el PP: "Això és violència masclista. Si ho transformem en violència intrafamiliar, tal com defenen Vox i el PP, estem esborrant la mare, la dona, com a víctima de la violència masclista. I això és insuportable", ha dit, contundent. 

Sobre una hipotètica imputació d'Oltra: "És un pas per poder donar la seua versió, res més"

A la pregunta sobre la possible imputació de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en el cas dels abusos de l'exmarit, Luis Eduardo Ramírez, a una menor tutelada per l'administració autonòmica, ha advocat per la cautela. Segons ha precisat, anar al jutjat a declarar com a investigada, en cas que finalment siga citada, és un pas perquè puga donar la seua versió. "No significa res més", ha dit Sandra Gómez, que ha demanat a l'oposició "més prudència" quan exigeixen la dimissió d'Oltra

Complir "rigorosament" la normativa mediambiental en l'ampliació del port de València

La probable candidata a l'alcaldia de València el 2023 també s'ha pronunciat sobre la polèmica ampliació nord del port de la ciutat, qüestió que ha enfrontat els socialistes i Compromís després que el govern espanyol l'haja autoritzada sense necessitat d'una nova declaració d'impacte ambiental, com sí que reclama el partit taronja.

Qualsevol inversió en el port de València haurà d'acomplir amb rigorositat tota la legislació ambiental

Sandra Gómez ha recordat que el port de València és "un punt logístic imprescindible" a Espanya, però aposta per compatibilitzar el desenvolupament econòmic amb la sostenibilitat. "És irrenunciable que qualsevol inversió complisca amb rigorositat tota la legislació ambiental", ha assegurat. 

També et pot interessar

stats