Oltra descarta dimitir: "No he comés cap il·legalitat"

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat assenyala que no hi ha cap indici delictiu i reitera que es tracta d’una querella interposada per l’extrema dreta

Mónica Oltra aquest divendres atenent els mitjans / À Punt NTC

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ha descartat aquest divendres dimitir a causa de la petició d'imputació per part del jutge que investiga el seu departament en relació amb la gestió dels abusos sexuals a una menor tutelada, un cas que acabà amb la condemna contra l'exmarit de la vicepresidenta.

Oltra ha fet aquestes declaracions en preguntar-li els mitjans a Madrid durant la primera trobada estatal de persones trans. Ha dit que la petició d’imputació respon a la faena del jutge i que entra dins de la normalitat “d’una faena d’investigació exhaustiva”. La consellera d’Igualtat ha afegit que compareixerà davant del jutge “a explicar el que sempre he explicat perquè la veritat només té un camí”.

“On no hi ha delicte no pot haver-hi cap conseqüència jurídica”

Sobre les peticions de dimissió fetes per l’oposició en conéixer la petició d’imputació del jutge, Oltra ha respost que no pensa dimitir “ni per això ni a petició del PP”.

"Estan rabiosos perquè hem treballat molt perquè es veja tot aquell desastre de corrupció, de malversació i a desviar els diners dels valencians mentre no hi havia diners per a dependència, per a la discapacitat ni les famílies (...) amb tots els saquejos que muntaven", ha replicat.

“No tinc raó per a dimitir”, ha insistit mentre remarcava que les declaracions del personal de la Conselleria sobre el cas fan palés que no hi ha hagut “ni ordres ni instruccions ni res que fora deixar-los treballar amb llibertat i des de la responsabilitat”.

“On no hi ha delicte no pot haver-hi cap conseqüència jurídica”, ha assegurat.

També ha negat “rotundament”, a preguntes dels periodistes, un presumpte encobriment al seu exmarit i ha dit que es tracta d’una querella interposada per l’extrema dreta a la qual ara el PP s’hi ha sumat.

Sobre si presentarà la dimissió en el cas que la justícia tinga una condemna sobre la seua actuació en aquest cas, la vicepresidenta ha dit que “no pot haver-hi sentència condemnatòria perquè no hi ha cap il·legalitat ni res d'il·lícit”. 

Compromís mostra suport a Oltra

Compromís ha reafirmat la seua "total confiança" i ha mostrat el "màxim suport, reconeixement i afecte" al seu coportaveu i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, després que s'haja elevat petició per a la seua citació com investigada al TSJCV en un procediment que, segons han criticat, "part d'accions de l'extrema dreta".

En un comunicat, Compromís ha subratllat que Oltra "ja ha donat explicacions en nombroses ocasions tant en seu parlamentària com als mitjans de comunicació" sobre aquesta qüestió i ha defés que "la gestió sobre aquest cas ha sigut en tot moment transparen i s'ha posat a la disposició de l'oposició tota la documentació que han demanat".

També han indicat que la vicepresidenta ha comparegut a les Corts "tant a petició pròpia com atenent les sol·licituds realitzades pels grups parlamentaris".

Des de Compromís han criticat que "aquest procediment parteix d'accions de l'extrema dreta, a les quals lamentablement està fent seguidisme la dreta, en una deriva política inacceptable" que té com a únic objectiu el "desgast personal i polític" d'Oltra.

També et pot interessar

stats