Imputen sis càrrecs d’Igualtat i dos responsables del centre on un educador social i exmarit d’Oltra va abusar d’una menor

El jutjat pretén determinar quina assistència va donar la Conselleria a la víctima

Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 15 de València, que va condemnar l'exmarit de la vicepresidenta del govern, Mónica Oltra, per abusos a una menor, ha citat com a imputats sis càrrecs de la Conselleria d’Igualtat i dos responsables del centre de menors on va tindre lloc l'agressió sexual. Segons publica el diari Las Provincias, aquestes citacions pretenen aclarir l’assistència que va oferir la Conselleria a la menor que va denunciar els abusos sexuals de l’exmarit de la consellera.

Aquest jutjat, que assumeix dues denúncies, ja va tancar aquesta línia d'investigació, però a requeriment de l'Audiència Provincial la reobri per a investigar si hi hagué presumpta responsabilitat de l'administració. Les primeres compareixences es produiran a finals de mes, segons aquest diari.

Així, passaran pel jutjat Isabel Serra, directora territorial de València de la Conselleria d’Igualtat; una psicòloga de la secció del Menor de la Conselleria i una funcionària. El jutjat també ha citat Carmen Fenollosa, directora territorial d’Igualtat de Castelló, i Francisco Soria, cap de la secció del Menor d’aquesta àrea. També estan citats dos càrrecs del centre on es van cometre els abusos.

Recordem que la defensa de la víctima l'exerceix el dirigent d'ultradreta José Luis Roberto i que la segona denúncia l'ha presentada l'associació Gobierna-te, que presideix la fundadora de Vox, Cristina Seguí.

 

També et pot interessar

stats