La Fiscalia recrimina a Igualtat que silenciara els abusos de l'exmarit d'Oltra

La Conselleria d'Igualtat assegura que aquest retret ja està reparat.

Luis Eduardo Ramírez, durant el judici per abusar d'una menor
Luis Eduardo Ramírez, durant el judici per abusar d'una menor / Arxiu

La Fiscalia ha retret a la Conselleria d'Igualtat que silenciara durant quatre mesos la denúncia que una menor ingressada en un centre dependent de la Generalitat va fer el 2017 contra Luis Eduardo Ramírez, un educador que en aquell moment era encara marit de la consellera titular d'aquell departament, Mónica Oltra. Finalment, aquest educador ha sigut condemnat a cinc anys de presó per abusos sexuals a la xica.

“Crida poderosament l'atenció que des del febrer del 2017, en què la menor parla per primera vegada d'abusos sexuals, fins al 27 de juny d'aquell mateix any”, quan la Policia Nacional va alertar la Fiscalia de Menors de la possibilitat d'un delicte d'abusos, “la Conselleria no comunicara a la Fiscalia de Menors” el relat que la menor havia fet a les responsables del centre d'acollida en què assenyalava que havia sigut víctima d'abusos sexuals per part d'un educador.

Així s'expressa la Fiscalia en la seua resposta a un recurs de la defensa de l'exmarit d'Oltra, que ha demanat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que repetisca el juí a causa de la indefensió patida per Luis R., provocada per la “falta de diligència” comesa per la Fiscalia mateix.

En la seua resposta, la Fiscalia arriba a qualificar de “ridícula” l'argumentació de la defensa i ataca no sols la lletrada del condemnat, sinó també la Conselleria d'Igualtat. “Sorprén que la directora del centre d'acollida Niño Jesús i la psicòloga de la Direcció Territorial d'Igualtat no sols no van preguntar a la xiqueta pels presumptes abusos, sinó que, a més, no en donaren compte a la Fiscalia de Menors”.

La Conselleria assegura que aquest retret ja està reparat

Fonts de la Conselleria d'Igualtat han assegurat que el setembre del 2017 el departament dirigit per Oltra va enviar una instrucció perquè qualsevol sospita d'abusos en centres de menors fora comunicada immediatament a la Fiscalia. Per tant, segons la Conselleria, aquest retret estaria reparat des de llavors.

També et pot interessar

stats