El jutge insta el TSJCV a imputar Oltra pels abusos de l'exmarit a una menor tutelada

El titular del jutjat d'instrucció 15 considera que la investigació no pot avançar sense el testimoni de la vicepresidenta del Consell en qualitat d'investigada

La vicepresidenta i consellera d'Igualtata i Polítiques Inclusives Mónica Oltra compareix a les Corts
La vicepresidenta i consellera d'Igualtata i Polítiques Inclusives Mónica Oltra compareix a les Corts / Rober Solsona / Europa Press

El titular del jutjat d'Instrucció número 15 de València ha demanat al Tribunal Superior de Justícia la imputació de Mónica Oltra en el marc de la investigació de l'actuació de tretze alts càrrecs i treballadors de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en relació amb la gestió dels abusos sexuals a una menor tutelada, un cas que acabà amb la condemna contra l'exmarit de la vicepresidenta.

El jutge estima que existeixen “indicis racionals i sòlids” de la participació d'Oltra en els fets -que considera que podrien tindre "rellevància penal"- i estima que "no resulta ja possible progressar en la investigació ordenada per l'Audiència Provincial de València" sense que Oltra "siga escoltada com investigada".

La denúncia la va presentar la mateixa víctima, hui major d'edat, a qui representa com a advocat el líder d'España 2000 José Luis Roberto.

El magistrat instructor ha elevat la petició a la sala civil i penal del TSJ, que ja va rebutjar la sol·licitud d'investigar la vicepresidenta a instàncies de l'acusació particular, que exerceix la plataforma Gobierna-te, que lidera l'exfundadora de Vox Cristina Seguí.

L'oposició demana la dimissió d'Oltra

La síndica del PP a les Corts i secretària general del PP de la Comunitat Valenciana, María José Catalá, ha afirmat aquest divendres que a la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, "no li queda cap altre camí que la dimissió".

"És molt greu i espere que Puig i Oltra siguen coherents en el que molts anys han demanat. Saben el que han de fer i quin és el camí, i cal assumir-lo d'una vegada. Si Oltra és imputada, ha de dimitir i deixar les seues responsabilitats al capdavant del govern valencià. L'assumpte és molt greu de gestió seua", ha manifestat en un comunicat.

A través de les xarxes socials, la síndica de Ciutadans Ruth Merino ha dit que és "una vergonya" per als ciutadans valenciana "tindre una vicepresidenta sota constant sospita per una cosa tan greu" i n'ha demanat la dimissió. 

També en el seu compte de twitter, la síndica de Vox Ana Vega ha assenyalat que a Oltra "la veurem asseguda en el banc dels acusats, que és el seu lloc, i no la butaca blava" i ha reiterat a demanar la dimissió d'Oltra.

També et pot interessar

stats