Robles dona per feta l'aprovació de la taxa turística, però mostra "incomoditat" pels canvis en el PSPV

La síndica de Compromís ha dit, sobre el finançament autonòmic, que els genera "tristor i ràbia" perquè el PSOE està "menyspreant les esperances de tots els valencians sense cap problema"

Papi Robles en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Aquest dijous està previst que es vote a les Corts l'admissió a tràmit de la llei que regularà l'impost turístic. La síndica de Compromís, Papi Robles, està convençuda que la proposta tirarà avant, tot i les reticències dels socialistes aquests últims dies, que no han aclarit si finalment hi donaran suport.

Robles ha manifestat en Les notícies del matí la seua sorpresa per aquests últims girs de guió dins del Botànic i les paraules d'Ana Barceló la setmana passada van sembrar algun dubte. 

"Tinc la tranquil·litat que s'aprovarà, però també incomoditat. Estic molt sorpresa i no m'agrada veure aquests canvis i comentaris perquè no són coherents i no són honests a les lleialtats i els pactes als quals hem arribat", ha dit.

Sobre la taxa turística, Robles s'ha mostrat satisfeta de la proposta a què s'ha arribat "perquè hem escoltat tots els punts de vista i la taxa ara és municipal, voluntària i té una moratòria d'un any, i són coses que s'hi han anat sumant".

D'altra banda, la síndica de Compromís ha valorat positivament els anuncis del president del govern, Pedro Sánchez, sobre els impostos a la banca i a les empreses energètiques i també les bonificacions als abonaments de Renfe.

"Celebrem que les reivindicacions històriques de Compromís es vegen reflectides en la política estatal", ha dit en Les notícies del matí, a pesar d'algunes discrepàncies en l'àmbit dels abonaments de rodalia i mitja distància.

Entre les propostes de resolució que presentarà Compromís hi ha una de relativa al finançament autonòmic. D'açò no va parlar Sánchez. Sobre l'esperança real que açò puga resoldre's en el curt o mitjà termini, Robles ha dit que "ens genera dos sentiments, tristor i ràbia, perquè el PSOE està menyspreant les esperances de tots els valencians sense cap problema".

El PSOE està menyspreant les esperances dels valencians sense cap problema

La síndica ha dit que es "menysprea un dret del poble valencià de tindre el que els pertoca". Per això ha afegit que continuarà la reivindicació de Baldoví que el finançament és "irrenunciable" i presentaran, ha dit, propostes perquè "cada diputat valencià s'haja de posicionar".

També et pot interessar

stats