Aitana Mas nega discrepàncies entre els socis i confia que la taxa turística s'aprovarà: "Està en l'acord del Botànic"

La vicepresidenta i portaveu del Consell reitera que l'impost forma part del full de ruta que pactaren PSPV, Compromís i Unides Podem en 2019

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, aquest divendres
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, aquest divendres / Biel Aliño (Efe)

Les diferents postures que s'han evidenciat en les últimes setmanes entre els socis del Botànic entorn de la taxa turística ha sobrevolat la roda de premsa posterior al ple del Consell, la primera que Aitana Mas ha oferit des del palau de Castellfort com a nova vicepresidenta i portaveu. La iniciativa ha de votar-se com a proposta de llei el pròxim 14 de juliol però quan queda a penes una setmana diferents veus del PSPV continuen desmarcant-se d'Unides Podem i Compromís en la proposta i el grup parlamentari no ha aclarit si finalment li donaran suport, tot i que la van presentar ells mateixos amb els altres dos socis del govern tripartit. 

Preguntada directament per les últimes declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la síndica en les Corts, Ana Barceló, que han dit sobre la taxa que és "un error" i que "no és moment" d'aprovar-la, respectivament, Mas no ha volgut fer sang. Ha negat que hi haja desacord entre els socis parlamentaris i s'ha mostrat confiada que la proposta eixirà avant en la votació del pròxim dijous. 

Segons ha recordat, la taxa turística "és un dels punts que figuren en l'acord del Botànic" pactat en 2019, el full de ruta que ha seguit el govern valencià durant la legislatura. I la proposta que consensuaren en les Corts PSPV, Compromís i Unides Podem per a articular aquest impost al turisme el passat desembre de 2021 "reedita" aquell acord del Botànic, per la qual cosa les postures no han canviat. "Si tres partits tornen a ratificar un acord que signaren fa tres anys i es reafirmen, crec que no hi ha dubte", ha reiterat. La taxa turística "és el que el govern i el Consell respecten i esperem que les Corts donen llum verda", ha subratllat la número dos de l'executiu valencià. 

Quasi huit milions per a Menjar a casa

La vicepresidenta també ha garantit que el servei de Menjar a casa, consistent a portar fins al domicili de la gent gran beneficiària un dinar complet, està assegurat i no s'ha eliminat. La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha confirmat que es destinaran 7,7 milions d’euros per a aquest programa entre els anys 2022 i 2024 i l'ha defensat davant les crítiques vessades pel PPCV en els últims dies. 

Mas ha retret el president dels populars, Carlos Mazón, que posara en dubte la iniciativa amb informacions falses i li ha recomanat que dedique més atenció a les qüestions que té pendents vinculades amb la Diputació d'Alacant, de la qual és president. "Té feina suficient per a estar entretingut, en lloc de potenciar el discurs de la por entre les persones més vulnerables", ha criticat. 

També et pot interessar

stats