Mazón acusa el Consell d'abandonar els programes Menjar a casa i Major a casa

El líder del PP assenyala Puig per "renunciar a ajudar els ajuntaments i les persones", i per deixar en l'aire un dels programes més socials

El president del PPCV, Carlos Mazón, a la seu del partit
El president del PPCV, Carlos Mazón, a la seu del partit / PP

El president del PP, Carlos Mazón, ha acusat la Generalitat d'"abandonar" els programes Menjar a casa i Major a casa i de "renunciar a ajudar els ajuntaments i les persones", amb el que, segons ha assegurat, "deixa en l'aire un dels programes més socials que té la Comunitat Valenciana".

Segons ha indicat Mazón, aquest programa suposa quasi 5.000 menjars diaris, i a més es complementa amb el programa Major a casa, que presta serveis de neteja i neteja personal com a mínim una vegada a la setmana. "Totes aquestes persones es veuen abocades a una situació d'abandó del govern de Puig", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha assegurat que "si el PPCV té la confiança dels ciutadans, assumirà aquest programa, de tal manera que els ajuntaments veuran coberta la seua part per qui té la competència i la responsabilitat, que és la Generalitat". També ha assenyalat que la part que aporta l'usuari, que ara és del 34%, es reduirà al 8%.

Pressupost específic de 10 milions a la Diputació d'Alacant

Mazón ha assenyalat que fins que arribe aquest moment "el PPCV activarà la via de les Diputacions provincials". Així, ha indicat que la Diputació d'Alacant "abordarà aquest trànsit" fins que la Generalitat recupere el programa Menjar a casa i ho farà amb un pressupost específic de 10 milions d'euros.

L'objectiu és aconseguir que els ajuntaments puguen "continuar prestant el servei i que els usuaris paguen menys". Els grups del PP en la Diputació de Castelló i València presentaran una moció perquè les diputacions es facen càrrec, ha agregat.

Programa electoral

Mazón s'ha reunit en la seu del PPCV amb els subsecretaris del partit, amb els quals s'ha abordat qüestions del pròxim programa electoral. El president dels populars ha dit que serà un programa "molt participatiu i col·laboratiu".

També et pot interessar

stats