Mazón avança el seu programa: reducció de conselleries i baixada d’impostos

El sotssecretari institucional del PP, Esteban González Pons, augura una crisi "molt severa" després de l'estiu i critica que el govern espanyol "ha fallat en diagnòstic i solucions"

Carlos Mazón, Esteban González Pons, Maria José Català i altres alts càrrecs del PPCV en el primer aniversari de l'elecció de Mazón
Carlos Mazón, Esteban González Pons, María José Catalá i altres alts càrrecs del PPCV, en el primer aniversari de l'elecció de Mazón / PPCV

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha anunciat aquest dissabte a la ciutat de València diversos punts del programa electoral que portarà a les pròximes eleccions autonòmiques, entre els quals ha destacat voler "acabar amb l'infern fiscal" mitjançant la supressió dels impostos de successions, donacions i patrimoni, i "inaugurar l'etapa de gratuïtat escolar total des dels zero anys" que "avance en el trilingüisme".

En aquest esbós ha subratllat que limitarà a deu les conselleries, reduirà a la meitat "els assessors a dit" i crearà dues direccions generals, una de Pesca i una altra de Protecció Animal, per a "respectar les tradicions i crear un estatut propi per a animals de companyia".

En el primer aniversari de l'elecció de Mazón al capdavant del partit i amb el lema "Preparats per al canvi", el dirigent alacantí ha recalcat enfront d'un miler de persones a València que, si arriba a ser president de la Generalitat, construirà tramvies entre Dénia i Gandia, a Elx i també dues noves línies a Castelló de la Plana, amb un tram que uneix la ciutat amb Vila-real.

Acompanyat de la secretària general del PPCV, María José Catalá, l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, el president del PP de València, Vicente Mompó, i el dirigent estatal Esteban González Pons, entre altres, ha ressaltat que vol "acabar amb el col·lapse social de les 14.000 persones que estan en la llista d'espera per la dependència" i que la renda valenciana d'inserció s'actualitze a l'SMI.

El també president de la Diputació d'Alacant ha insistit que "tornarà" 500 milions d'euros a autònoms i "no sols els 300 euros que pretén Puig", al mateix temps que establirà una "quota zero" en els tres primers anys a menors de 35 per a emprendre.

Mazón ha assegurat estar "preparat per al canvi", després que la Comunitat Valenciana ha "perdut el tren de l'America's Cup i estiga perdent el del corredor mediterrani i el de l'aigua", abans d'avançar que crearà un tren d'alta velocitat que connecte Alacant, València i Castelló.

González Pons: Espanya està "davant d'una gran crisi econòmica molt greu"

El sotssecretari institucional del PP, Esteban González Pons, ha augurat aquest dissabte en el mateix acte que Espanya està "davant d'una gran crisi econòmica molt greu", que suposa "quasi una emergència". Així mateix, ha criticat que el govern estatal i el seu president, Pedro Sánchez, "han fallat en el diagnòstic i en les solucions", perquè "no van veure vindre la crisi, com va fer Zapatero". El dirigent popular assegura que l'executiu no està duent a terme cap mesura estructural que permeta corregir els pressupostos i preparar-nos per a aquesta crisi que preveu després del període estival.

González Pons també ha anunciat que el PP presentarà els pròxims dies al govern la seua proposta per a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el mandat del qual està caducat més de tres anys, amb la finalitat de garantir-ne la independència política.

També et pot interessar

stats