El PSPV nega que hi haja crisi al Botànic per les diferents postures sobre la taxa turística

La síndica Ana Barceló ha explicat que quan es va presentar aquesta proposta al desembre la situació econòmica no era l'actual

Ple de les Corts d'aquest dimecres
Ple de les Corts d'aquest dimecres / À Punt NTC

La síndica del PSPV a les Corts, Ana Barceló, no ha aclarit aquest dimecres el vot de la formació respecte a la proposta de llei de la taxa turística, ha negat que hi haja una "crisi" en el Botànic per aquesta postura, ha insistit que obriran un període d'"escolta activa" amb els ajuntaments i ha apuntat el canvi de conjuntura econòmica i social des que es va presentar la proposta.

Així s'ha pronunciat Barceló en declaracions en les Corts, on ha insistit que no ha canviat res des que ahir va deixar obert el suport del PSPV a aquesta iniciativa que van acordar presentar com a proposició de llei els tres grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem).

Preguntada per si no suposa una contradicció que els socialistes deixen enlaire el seu suport a una proposta que presenten ells mateixos, Barceló ha indicat que "les posicions en política mai són erràtiques, es mouen". "No vol dir que no contemplem ni tinguem present l'acord", ha agregat.

La síndica ha opinat que quan es va presentar aquesta proposta (al desembre es va signar l'acord i a l'abril es va signar la proposta de llei) la situació econòmica no era l'actual, ni s'havia generat la inflació d'aquest moment pels efectes col·laterals de la guerra d'Ucraïna. No obstant això, ha descartat parlar de crisi per aquesta postura i ha volgut apaivagar els ànims: "Ni es trenca Espanya ni es trenca la Comunitat Valenciana".

Per això, ha manifestat que no sap a "què els portaran" aquestes converses, però que el resultat "no té per què ser ni negatiu ni positiu". Així, ha indicat que escoltaran el que preocupa als alcaldes, que tenen "dubtes que val la pena que siguen aclarits" sobre un assumpte en el qual hi ha hagut "molta intoxicació per part dels grups de la dreta", que han "intentat confondre moltíssim".

Com a síndica de Compromís, Papi Robles ha reiterat que en la coalició estan "molt tranquil·les" perquè donen per fet que el PSPV acabarà donant suport a la taxa turística, igual que en altres casos de "suposat no compliment" d'acords com en la votació de pressupostos. "És una proposició presentada i dialogada pels tres grups (...) Som un govern estable que dialoga", ha recalcat, recordant que ells advocaven al principi per un impost autonòmic i no municipal.

Des d'Unides Podem, Ferran Martínez ha remarcat que la taxa "ja no és una proposta només d'Unides Podem", sinó de tot el Botànic i que incorpora propostes del PSPV com que siga municipal i voluntària. "El problema no és la taxa, que s'aplica pràcticament en tota Europa. El problema és el soroll", ha assegurat.

També et pot interessar

stats