Els grups del Botànic arriben a un acord sobre la taxa turística

Una de les novetats que s'està negociant és que els ajuntaments puguen aplicar la taxa turística per temporades

Platja de Cullera en imatge d'arxiu
Platja de Cullera en una imatge d'arxiu / Europa Press

Els tres grups del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han arribat aquest dijous a un acord sobre la implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana.

Ara els síndics de les tres formacions estan treballant en una declaració que es registrarà la setmana que ve a les Corts, segons ha pogut saber À Punt.

Les tres formacions estan ultimant la seua proposta per a la taxa turística amb una novetat respecte a la qual es va presentar al desembre. S'està negociant que els ajuntaments tinguen la capacitat de decidir en quins moments de l'any apliquen aquest tribut.

Aquesta possibilitat encara no està tancada i els grups han de tornar a reunir-se després d'una trobada que han tingut aquest dijous. D'aquesta manera, els ajuntaments podrien, per exemple, aplicar la taxa només en temporada alta.

Moratòria per 2024 com a mínim

Una altra de les propostes que s'estan negociant és que el text incloga una moratòria perquè els ajuntaments puguen demorar l'aplicació de la taxa fins que el sector turístic estiga recuperat, per la qual cosa no es preveu que es puga cobrar fins a 2024 com a mínim.

La taxa turística de la Comunitat Valenciana, en cas d'aprovar-se, serà de caràcter municipal i voluntari, per la qual cosa cada consistori tindrà la possibilitat d'aplicar-la o no.

Aquesta taxa compta amb l'oposició de la patronal –tant del sector, com l'autonòmica–, que considera que no és el moment d'aplicar-la després de dos anys de pandèmia i enmig de la guerra d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats