Compromís assegura que l'esborrany de la llei que regularà la taxa turística es presentarà prompte

La formació explica que està avançant en les negociacions amb els socis del Botànic en aquesta mesura que serà de caràcter voluntari i municipal

El model turístic, a debat en el barri de Ciutat Vella
Turistes a València, en arxiu

La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, ha assegurat aquest dimecres que l'esborrany de la llei que regularà l'aplicació de la taxa turística en la Comunitat Valenciana, de caràcter voluntària i municipal, està "damunt de la taula" i en disposició de ser presentat en uns dies al costat dels socis de govern (PSPV-UP).

"Pensem que arribarem a un acord prompte, estem bastant segures d'això", ha garantit a les preguntes dels periodistes després de la sessió de control, a menys de 48 hores que acabe el termini al qual es van comprometre els grups del tripartit per a presentar l'esborrany.

Robles ha posat l'accent en el treball que duen a terme els socis i s'han reunit assíduament en l'última setmana, a més d'avançar que el text estarà "bastant proveït". "Estem treballant de manera molt correcta i constructiva", ha ressaltat.

El govern del Botànic es va comprometre, a finals de 2021, en presentar un acord sobre la implantació de la taxa turística en la Comunitat Valenciana, abans de març i després de consensuar-la amb el sector, amb els ajuntaments i amb el veïnat. La proposta, de Compromís i Podem, no és ben vista pel PSPV. De fet, ja són destacats alcaldes socialistes els que han deixat clar públicament que no aplicaran aquesta taxa als municipis on governen.

Per tant, ha remarcat que si no compleixen el termini serà per qüestió de dies i ha descartat que siga impossible presentar l'esborrany aquesta setmana, encara que no ha volgut donar una data perquè veu més important "arribar a un bon acord".

Aquest passat dimarts, el seu homòleg socialista, Manolo Mata, va coincidir que el text estarà llest "prompte" i va indicar que podria incloure una "moratòria" perquè la taxa es puga aplicar quan el sector turístic s'haja recuperat. També va apostar perquè la Conselleria d'Hisenda puga donar les pautes de "com s'hauria de fer" i va augurar que els consistoris "no haurien de decidir fins a 2024 o 2025".

També et pot interessar

stats