L’alcalde d’Elx promet no aplicar la taxa turística

El primer edil socialista, que governa amb el suport de Compromís, considera que es tracta d’un debat “inoportú”

L'alcalde d'Elx a Fitur amb el president de la Generalitat, Ximo Puig
L'alcalde d'Elx a Fitur amb el president de la Generalitat, Ximo Puig / Ajuntament d'Elx

L'alcalde d'Elx (Baix Vinalopó), el socialista Carlos González, ha mostrat aquest diumenge el seu suport a la patronal hotelera Hosbec en la seua postura contrària a l'aplicació de la taxa turística, ja que considera que "és un debat extemporani i inoportú mentre el sector patisca les conseqüències de la crisi derivada de la covid".

El primer edil, que governa amb el suport de Compromís, ha remarcat que si la taxa turística és de caràcter municipal, es compromet amb les empreses del sector a no aplicar-la a la ciutat.

González ha advocat per aparcar el debat sobre la taxa “fins que no tornem als quasi deu milions de visitants anuals a la Comunitat Valenciana previs a la pandèmia” i ha apostat per polítiques d’estímul a les empreses per a impulsar la recuperació. 

Els socis del Consell van arribar a un acord el passat desembre sobre la implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana, de caràcter voluntària i municipal, després de les reticències del PSPV a la proposta conjunta de Compromís i Unides Podem. El Botànic haurà de presentar-la abans de març, després de consensuar-la amb el sector, amb els ajuntaments i amb el veïnat.

Les declaracions de l’alcalde il·licità s’emmarquen en un context de tensió entre partits polítics i diversos sectors de la societat civil. Aquest dissabte el líder de l’oposició, Carlos Mazón, ha criticat durament aquest impost, que assegura perjudicaria la ciutadania valenciana que fa turisme dins del territori. 

També et pot interessar

stats