Mazón, sobre la taxa turística: “No som ni xenòfobs ni madrilenyòfobs”

El president del PPCV ha anunciat en la trobada interparlamentària d'aquest dissabte a València diverses mesures de la reforma fiscal que aplicaria en cas de governar

Carlos Mazón i Teodoro García Egea arren a la reunió interparlamentària del PPCV a València
Carlos Mazón i Teodoro García Egea arriben a la reunió interparlamentària del PPCV a València / Partit Popular Comunitat Valenciana

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha criticat durament l’acció del Consell durant la clausura de la reunió interparlamentària de la formació celebrada a la ciutat de València. Mazón ha assegurat que està preparat si el president de la Generalitat, Ximo Puig, convoca eleccions anticipades. 

El líder de l’oposició ha explicat que a la Comunitat Valenciana es viu un “infern fiscal” i ha carregat contra la proposta de taxa turística voluntària i municipal. “No som ni xenòfobs, ni madrilenyòfobs, ni turistòfobs”, ha etzibat Mazón, que ha afegit que aquest impost també perjudicaria la ciutadania valenciana que fa turisme dins del territori. 

El president dels populars ha acusat el Botànic de no complir les promeses que ha fet, i ha esmentat la reforma del finançament autonòmic, el servei de rodalia, la plantació d’un milió d’arbres, el pla de salut mental i la situació a les residències de majors. 

Mazón ha reivindicat la seua tasca de fiscalització del govern de coalició valencià, al qual ha titllat de descoordinat i ha afirmat que té “l’obligació moral de plantejar una alternativa”. 

Així, el presidenciable del PPCV ha desgranat altres propostes del PPCV per a impulsar l'ocupació jove, com ara vincular el 40% dels fons europeus a la creació d'ocupació juvenil o establir una quota zero d'autònoms per a joves menors de 35 anys durant els tres primers anys de l'activitat. “Aprovarem línies d'avals perquè els joves menors de 35 anys puguen finançar la totalitat de la compra del seu primer habitatge a la Comunitat Valenciana”. 

 La Comunitat Valenciana té actualment un 32% d'atur juvenil, per damunt de la mitjana d'Espanya que és, alhora, el país amb la taxa més alta de tota l'eurozona.

També et pot interessar

stats