Empreses i entitats fan un front comú contra la taxa turística

S’integren en una plataforma i defenen que el nou impost restarà competitivitat al sector turístic i frenarà la seua recuperació

Pàgina web de les empreses i entitats que s'oposen a la implantació del nou impost
Lloc web de les empreses i entitats que s'oposen a la implantació del nou impost / À Punt NTC

Diverses empreses i entitats de la Comunitat Valenciana s'han agrupat en una plataforma, impulsada per la patronal valenciana, la CEV, per a mostrar el seu rebuig a aquest impost que poden implantar, de manera voluntària, els ajuntaments. Aquesta nova plataforma es presenta oficialment aquest divendres i la patronal hotelera Hosbec, que la integra, també ha començat a recollir firmes contra aquest nou impost.

En el manifest, que aquesta plataforma convida a firmar, es destaca que el turisme ha perdut competitivitat amb la pandèmia, de fet, recorden que a hores d’ara “encara és el sector que més treballadors té en situació d’ERTO (expedient de regulació temporal de l’ocupació)”, per això creuen que els esforços s’han de centrar en “consolidar la recuperació del turisme en la Comunitat Valenciana”.

A aquesta recuperació, des del punt de vista de la plataforma #NoALaTasaTurística, no l’afavoreix l’augment de la pressió fiscal. “Les polítiques han de passar per incrementar la qualitat, millorar el producte i facilitar l’arribada de turistes, però en cap cas imposar en aquests moments una pujada d’impostos que puga afectar la recuperació i que reste competitivitat a les destinacions de la Comunitat Valenciana”, argumenta el comunicat.

Vora 1.500 firmes i més de 40 entitats

La plataforma ja ha aconseguit vora 1.500 firmes en contra de la taxa turística. Entre els firmants, hi ha de moment més de 40 entitats, unes 200 empreses, moltes, hotels i establiments d'hoteleria, i centenars de persones que han firmat a títol individual.

A banda d'associacions i col·lectius del sector, com Hosbec, l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Blanca, la Federació d’Hoteleria de València, les cambres de comerç del territori o l’Agrupació de Ports Esportius, a més de partits com el PP, Vox o Ciutadans.  

Impost controvertit

Cal recordar que la taxa turística va ser motiu de controvèrsia entre les forces del Botànic i no tots els integrants n'eren partidaris inicialment. De fet, una vegada aprovada i davant dels micròfons d’À Punt, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es desmarcava dels terminis d’aquest nou impost. “Els que ho aprovaren van ser els grups parlamentaris, ells tindran el cronograma i el full de ruta”, admetia.

Els ajuntaments podran aplicar de manera voluntària aquesta nova taxa, però molts d'ells ja han afirmat que no tenen intenció de fer-ho. És el cas de ciutats turístiques com ara Gandia o Cullera, que ja han anunciat que, per ara, l'impost no l'aplicaran als seus visitants.  

També et pot interessar

stats