La patronal autonòmica CEV rebutja de pla de taxa turística que pretén implantar el Consell

Considera que la promesa del govern del Botànic de dialogar amb el sector aquest pas sembla "una burla" perquè les empreses turístiques ja han manifestat en moltes ocasions com és la seua posició

Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu
Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu / Europa Press

La implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana, que han anunciat els socis del govern del Botànic, desperta el rebuig general dels empresaris valencians. Si fins ara s'havien pronunciat en contra associacions turístiques com ara l'hoteleria de Benidorm i la Costa Blanca, Hosbec, aquest dimecres ha sigut la patronal autonòmica CEV la que s'ha manifestat contrària a aquest nou impost.

Els representants del PSPV, Compromís i Unides Podem van anunciar aquesta mateixa setmana que havien arribat a un acord, després de mesos de diferències sobre aquest tema, per aprovar una taxa turística. Taxa que pretenen consensuar amb el sector turístic (empresariat i treballadors) i amb els ajuntaments, associacions de veïns, experts i representants d'administracions.

Però la patronal autonòmica considera que la promesa de dialogar amb el sector sembla "una burla" perquè les empreses turístiques ja han manifestat en moltes ocasions com és la seua posició i les seues reivindicacions no han sigut escoltades, ha subratllat la confederació.

D'altra banda, la CEV ha afegit que l'anunci "no pot arribar en pitjor moment", després de 22 mesos d'una crisi que ha castigat especialment el turisme, quan no s'han recuperat les xifres de visitants i de despesa lligades al turisme internacional i enmig de la incertesa davant possibles restriccions a conseqüència de la nova onada de contagis.

Sobre aquest tema també s'han pronunciat aquest dimecres les cinc cambres de comerç de la Comunitat Valenciana. Reunides aquest dimecres en comitè executiu a Alcoi, s'han mostrat contràries a la implantació d'una taxa turística per "perjudicar un sector que ja està patint greument les conseqüències de la crisi sanitària".

Cullera i Gandia no aplicaran la taxa

L'aplicació de la taxa turística serà de caràcter voluntari i municipal, segons van assegurar els socis del Botànic en anunciar l'acord. I en eixe context, alguns ajuntaments s'han pronunciat en contra. Entre els ajuntaments que ho han fet es troba Cullera (Ribera Baixa) i Gandia (Safor).

L'alcalde de Cullera, el socialista Jordi Mayor, s'ha mostrat categòric en assegurar que el municipi no aprovarà la taxa turística pactada de cara a 2022. "Cullera no l'aprovarà de cap manera", ha dit. Mayor considera que "no és el moment" i creu que no beneficiarà el sector turístic, ja "tocat" pels efectes de la pandèmia de la covid-19.

Un altre ajuntament socialista, el de Gandia, ha anunciat aquest dimecres a través de les xarxes socials que no aplicarà la taxa turística. L'argument, el mateix, que "no és el moment".

També et pot interessar

stats