El PSPV tanca la porta a incloure la taxa turística en els pressupostos

La proposta de Compromís i Unides Podem no tirarà avant en les Corts ja que no té el suport ni dels seus socis de govern (el PSPV) ni de l'oposició

Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu
Turistes procedents del Regne Unit en una imatge d'arxiu / Europa Press
02 de desembre 2021 - 12:49

La taxa turística proposada per Compromís i Unides Podem no tirarà avant en les Corts perquè no té el suport ni dels seus socis de govern (el PSPV) ni de l'oposició, la qual cosa impedirà que aquesta mesura puga incloure's en la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per al 2022.

El síndic del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha deixat clar aquest dijous que no donaran suport a la proposta ni en el debat en comissió de les esmenes al projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos, que se celebra aquest dijous, ni en el ple.

A pesar que els seus socis de govern han acceptat les exigències del PSPV que la taxa siga voluntària i municipal, Mata ha dit, en declaracions als periodistes abans de la comissió, que la seua aprovació no ha de fer-se a través de la llei d'acompanyament, sinó mitjançant una proposició de llei després de parlar amb el sector.

Ha considerat que hi ha temps de per a "fer-ho ordenadament", perquè l'any que ve fins i tot no podria aplicar-se la taxa a causa de la situació pandèmica.

Des de Compromís i Unides Podem, no obstant això, han defensat que la mesura s'aprove, i per això, han anunciat que mantindran "viva" l'esmena amb l'esperança de poder aconseguir un acord amb el seu soci de govern de cara al debat dels pressupostos en el ple d'ací a tres setmanes.

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha defensat que la taxa és bona per als valencians, i ha assenyalat que s'han acostat al que demanava el PSPV, per la qual cosa espera que es puga arribar a un acord, fet en què ha coincidit la síndica d'Unides Podem, Pilar Lima.

"Estem per la senda positiva de diàleg i d'intentar consensuar", ha assenyalat Lima, qui ha apostat per continuar amb el diàleg perquè encara queden "setmanes per davant".

El PP, Ciutadans i Vox han anunciat la seua oposició a l'esmena, en considerar que no és moment de gravar amb nous impostos el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia, i afirma que és "un impost sense sentit ni raó".

D'altra banda, els grups del Botànic han aconseguit un acord per a incloure entre els objectius de la llei de salut pública el de "garantir les mesures proclius a combatre la violència obstètrica definida segons l'Organització Mundial de la Salut".

També et pot interessar

stats